Blogg & Insikter

Arbete ska ge mer än lön

Den finns ett missförstånd som vi har fått ingrott i vår svenska arbetarsjäl, att du ska arbeta för att få lön som du kan använda till att ha roligt. Jag står inte ut med den idén.

Själva tanken att man ska spendera åtta (i vårt fall sex) timmar varje dag med att göra något man inte tycker om gör mig illamående. Arbete kan ge många saker och om lön är det enda du får ut tycker jag att du ska resa dig upp och gå.

Ditt arbete upptar en stor del av ditt liv och det är möjligt att ha ett givande jobb. Arbetsglädje är inte en myt, det går att tycka om att gå till jobbet på måndag morgon och jag vill sticka ut hakan och säga att om du inte gör det så har du gjort fel.

Nu är det inte så att man måste sitta och skratta hela dagarna, arbete kan ge helt andra saker och det är du som bestämma vad som är viktigt för dig. Det kanske är stolthet över ett väl utfört arbete som är din främsta drivkraft, det kanske är något helt annat. Oavsett vilket så tycker jag det nästan borde vara tvång på att se till att få ut något av sitt arbete – alla borde göra det de älskar.

 

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida