Case: GO Sport Travel

GO Sport Travel

Sänkta kostnader med 13,7% och 19,9% fler kunder, så ser resultatet ut när GO Sport Travel summerar årets Adwordsarbete. GO Sport har länge varit en skicklig annonsör i Googles sökresultat och tog hjälp av Brath för att i första hand få lägre kostnader.

Under 2015 har sänkte GO Sport Travel annonseringskostnaden på Google Adwords med 13.7% kr samtidigt som man ökade antalet omvandlingar med nära 20 procent. Det här i resebranschen som är ett av de tuffare segmenten när det kommer till sökannonsering. Företaget har sedan länge lagt en hel del resurser på att annonsera och när man kom till Brath fanns redan ett relativt väl optimerat konto.

Med målsättningen att förbättra marginalerna gick Brath in för att pressa ner klickpriset i första hand och för att öka antalet förfrågningar från kunder i andra. Med bättre marginaler är målsättningen att få en komparativ fördel mot den hårda konkurrensen och på så vis kunna växa ännu snabbare.

Arbetet med GO Sport Travels konto har tagit formen av att Brath byggt en bättre struktur med tydligare avdelade kampanjer. För att träffa mer rätt med de enskilda annonserna. När strukturen fanns på plats gick det att gå vidare med sökord och annonser för att få en högre CTR (Click Through Rate). CTR ökade jämfört med tidigare år med hela 293% vilket gav klart lägre klickpriser och därmed en minskad anskaffningskostnad per kund på 28%.

Brath arbetar med både Adwordsannonsering och Sökmotoroptimering för GO Sport Travel som 2014 till 2015 ökat omsättningen från 36 Mkr till 39,5.

Go Sport Travel data

GO Sport Travel säljer resor till internationella evenemang där resa, boende och entrébiljett ingår. En av storsäljarna är Premier League-matcher och då ofta i London. Föreget började sitt samarbete med Brath 2012 och har sedan dess ökat i omsättning från 27 Mkr till förra årets 39,5.

Adwords 2015 (jämfört med 2014)

  • CPA sänkt med ungefär 500 kr (28%)
  • Sänkt annonseringskostnad med 13,7%
  • Ökat antal omvandlingar med 19,9%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *