Blogg & Insikter

Gör det du älskar

Efter mycket funderande, kontemplerande och diskuterande har vi till slut satt vårt motto för företaget. Gör det du älskar. Eftersom vi både är glada och lite stolta över vårt motto så skulle jag vilja passa på att berätta om det.

Jag tycker alltid att det är viktigt att göra vad du är bäst på och ett sätt att försäkra sig om det är att göra något du älskar. Det är därför något som också genomsyrar mitt entreprenörskap och min förhoppning är att jag kan få mina anställda, kunder och leverantörer att tänka likadant.

Det jag älskar

För inte så länge sedan sa jag upp mig från ett mycket lönsamt heltidsjobb (jag gör fortfarande en del rådgivning åt min förra arbetsgivare men inte mer än så) för att göra vad jag själv ville göra. Anledningen är enkel, jag mår bäst av det och jag gör bäst resultat av det. Vi kommer nu dra igång en runda av rekrytering och när vi anställer de allra första medarbetarna (svårt att sätta en siffra på var gränsen går, kanske 10 eller 20?) så är det enormt viktigt att hitta precis rätt personer. Jag är övertygad om att det är passionen som är det viktigaste här.

Om vi kan skapa ett företag där vi alla älskar det vi gör, då finns det inga oöverkomliga problem, då kommer vi kunna växa oss riktigt stora.

Det du älskar

Om du råkar vara en av mina kunder så skulle jag också ge dig samma uppmaning som jag ger till alla som jobbar med mig. Gör det du älskar. Oavsett vad det är så kommer du göra bättre resultat om du älskar att gå till jobbet på morgonen. Det betyder att du ska sluta göra sådant du inte älskar. Om det är bokföringen, länkbyggandet eller städningen spelar ingen roll, det finns andra som kan göra det åt dig.

Se till att fokusera på det du vill göra och som du är (eller tänker bli) bra på. Om du driver en webshop är det inte alls säkert att du måste sitta på ett eget lager och packa varor om det inte är en del av det du vill göra. Skaffa tredjepartslogistik och påta med produktbeskrivningarna istället eller gör tvärtom om lagret är det som är intressant.

Det finns inget jag beundrar mer än människor med passion

Människor som brinner för det de gör, som sliter och arbetar för att det finns något viktigare i livet än pengar eller TV eller vad som helst, de som spenderar sin vakna tid åt att optimera laddningstiden på sin blogg eller att se till att alla drar åt samma håll i ett företag. De människorna inspirerar mig. De som går upp klockan 06.00 för att kunna arbeta, de som pratar om sätt att snabba upp leveransen när de går på fest, de som när de tar en öl med kompisarna pratar om konverteringstunneln, det är de människorna som imponerar på mig.

Gör det du älskar

Jag är fullständigt övertygad om att om du gör det du älskar så kommer det gå riktigt bra för dig, lika övertygad som jag är att BRATH kommer bli ett lysande företag för att vi gör det vi älskar.

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida

2 kommentarer

    Bravo! Passion slår idéer (men pengar slår allt iaf inom volymdriven handel 🙂 ”Do what you love” is much easier than ”love what you do”.

    Svara

    Ja, ska inte sticka under stolen med att det finns skalfördelar som lättast nås av pengar. Bara pengar känns inte som att det når så långt iofs.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *