Blogg & Insikter

Gör vad du är bäst på

Jag är kanske inte rätt person att ge karriärråd, min egen karriär är brokigare än de flestas. Det finns däremot något jag vet som kanske inte alla har fattat än. 

Det har inte alltid gått spikrakt framåt för mig och det har varit mycket hårt arbete för att komma fram dit jag är idag. Jag har startat och sålt företag, flyttat runt och haft kontakter med människor på alla möjliga typer och storlekar av företag. Varför fattar jag då ett beslut att mitt i allt flytta till Örnsköldsvik, sänka min lön radikalt och starta ännu ett litet företag?

Det finns en tydlig linje i mitt yrkesliv, varje gång jag gjort något jag verkligen älskar så har det gått riktigt bra. Om jag inte älskat mitt jobb har det gått dåligt och så har det varit varje gång. Jag arbetar inte för helgen eller för pengarna, jag går till jobbet på morgonen för att jag är sugen på att gå till jobbet. Du tror säkert inte det är sant men jag har för vana att vakna på måndag morgon kring 05.30, dricka kaffe och kolla mailen och jag ser verkligen fram emot att gå till jobbet.

Om du älskar vad du gör blir du bra på det

Om du verkligen brinner för något är det nästan omöjligt att inte bli bra på det. Gemene man kommer aldrig lägga lika mycket tid och passion som du och då blir du bättre än alla andra. Om du däremot inte älskar vad du gör kommer du aldrig bli riktigt bra och blir du inte riktigt bra är risken liten att du faktiskt kommer bli framgångsrik.

När jag började med sökmotoroptimering

När jag började med sökmotoroptimering fanns det gott om sådana som ville berätta för mig att jag aldrig skulle kunna tjäna pengar på det, att det var en fluga. Det var förstås ett antal år sedan och marknaden såg inte riktigt ut som den gör nu. Jag trodde på det och jag valde att fortsätta och att arbete riktigt hårt. Nu 7-8 år senare har det visat sig vara ett väldigt smart drag.

Startup!

Om du aldrig jobbat i en Startupp tycker jag du ska ta chansen, du kommer lära dig mer och utvecklas mer än någon annan stans. Jag har själv varit med om resan på några olika sätt och jag älskar det. Det är en av anledningarna till att jag väljer att än en gång själv satsa på att bygga upp ett företag, det är i den miljön jag trivs bäst.

Vi ses i Övik

Därför väljer jag att starta upp ett nytt företag med en helt ny idé och med helt nya människor. Jag hoppas att vi ses när jag är tillbaka i Sverige igen.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida

5 kommentarer

  så sant, så sant. Flera borde inse det. Såklart ses vi framöver

  Svara

  Om jag ska ta vägarna förbi Övik!

  Svara

  Bara att lyfta på hatten. Eller som Garyvee säger ”stop doing shit that you hate”. Passion och kärlek slår vilken lönecheck som helst.

  Svara

  Sant! Lycka till i Övik!

  Svara

  Du har något där som fler borde ta till sig istället för att vecka ut och vecka in gå till ett jobb bara för att sitta av tiden

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *