Blogg & Insikter

Ibland känns det fantastiskt

TrädFöretagande är påfrestande, du tvingas ta beslut som du inte skulle ta om du var anställd, du måste oroa dig över de saker andra på företaget inte oroar sig för och stressen är ett konstant inslag, åtminstone för mig. Men det är värt varenda sekund.

Att ta svåra beslut är per definition svårt. Att pruta och kohandla är jobbigt för många av oss. Att oroa sig för nästa år och året därpå är något man alltid måste leva med. Om något faller mellan stolarna vet vi vem det är som plockar upp det och när arbetsbelastningen skenar vet vi vem det skenar för först. Att vara företagare är oerhört jobbigt.

Jag har själv inga problem med mycket arbete och de svåra besluten är sådant som helt enkelt måste göras. Det går alltså att leva med det jobbiga för uppsidan är större. De dagarna, veckorna eller månaderna när allt går som på en räls, framåt och uppåt, då är det värt varenda sekund av slit. Det finns inte mycket som är roligare än att bygga något som är större än en själv. Att bygga något, se sig runt och inse att det här hade jag aldrig kunnat klara av själv – det är kärnan i företagande för mig.

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida