Blogg & Insikter

Ni länkar alldeles för aggressivt

Jesus Förnjuden

Det förvånar mig hur många som inte riktigt hunnit med i svängarna när det gäller Penguin och övriga förändringar i hur Google ser på länkar. Det finns fortfarande många som länkar som om det vore 2008. Ni måste bli försiktigare.

Den som känner mig vet att jag inte alls tycker illa om folk som väljer att ta högre risk. Det som stör mig däremot är folk som tar risk, gärna åt sina kunder, utan att förstå det. Det går inte längre att dunka länkar på bara en landningssida med en stor andel exakt match-ankartexter. Det kan ge resultat i några månader, kanske ett år, men sen tar det stopp. De senaste månaderna har vi fått se allt från SEO-bolag som tar positioner med hjälp av footerlänkar hos sina kunder (fattar ni inte hur hög risk det här är för alla inblandade?) till lånekungar som dunkar slafsiga ankartextlänkar till varandra. Ni måste vara försiktigare.

Ta nu det här inte som ett påhopp (alla och envar kommer göra det förstås) för om jag ville er illa skulle jag ha hållit käften och låta Googles filter göra sitt.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida