Blogg & Insikter

Ny design på MäklareStockholm.org

Mäklarestockholm.org

Idag nylanserar vi vår sajt MäklareStockholm.org med ett nytt fräscht utseende. Förhoppningen är att få upp konverteringen och jag tänkte dela med mig av hur vi tänkt.

När vi lanserar egna projekt går jag efter devisen; hellre snabbt än 100%. Webbprojekt som egentligen är något som borde gå väldigt fort har en förmåga att dra ut på tiden nästan oändligt om man inte satsar på att det ska gå snabbt. Det finns massor av fördelar med att få ut en sajt även om den inte är 100% färdig, särskilt ur ett sökmotoroptimeringsperspektiv. Google gillar nämligen sajter med historik.

Att få ut en sajt snabbt är alltså bra även om den inte är helt färdig, om Google får indexera och hitta sidorna på sajten snabbare kommer du ta positioner snabbare eftersom det finns en inbyggd fördröjning – Du kan inte gå för fort fram. Därför är det bra att Google får vara med under uppbyggnaden av sajten.

Nu har vi hittat ett utseende

Nu har vi däremot tagit fram ett utseende, med hjälp av GFD, som kommer få vara hur våra mäklarsajter ser ut ett tag framåt. Meningen är att det ska se tryggare, mer förtroendeingivande ut än det tillfälliga utseende våra sajter hade tidigare.

Nästa steg är förstås A/B-splittester (vi kommer beskriva testerna mer ingående i en senare post) och det kommer förändra utseende ytterligare, nu har vi i alla fall plattformen vi tänker stå på. Vad tycks?

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida