Blogg & Insikter

Ogooglebar Sökmotoroptimering

När jag hittade det senaste tillskottet till topp 20 på sökordet sökmotoroptimering var det svårt att hålla sig för skratt. Sökmotoroptimeraren Håkan Persson bjuder på lustigheter som bara måste berättas om.

Som du säkert vet är sökordet Sökmotoroptimering lite av en prestigesak inom svensk SEO, det är det största relevanta sökordet för oss som arbetar med sökmotoroptimering. Den här bloggen placerar sig i skrivande stund på 10:e plats och det är fortfarande en bit kvar tills vi kan ta förstaplatsen. Det tar tid att klättra i det här resultatet.

För några månader sedan pågick ett litet skådespel som du kanske minns, Språkrådet lade till order ogooglebar på sin lista över nyord och Google hotade med domstol. Håkan Persson hade varit snabbt ute och registrerat domänen Ogooglebar.se. Språkrådet strök ordet men det stoppade inte Håkan.

Nu har han nämligen lyft in sajten i topp 20 för sökordet Sökmotoroptimering, något som kanske borde ses som motsatsen till just ogooglebar. Snyggt jobbat, Håkan, och tack för ett gott skratt.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida