Blogg & Insikter

Rådgivning och Warren Buffett

Warren BuffetEn av mina största privata förebilder är utan tvekan Warren Buffett. Han har en förmåga att se saker så klarsynt att det är svårt att värja sig när han sätter fingret på den springande punkten. Idag vill jag lyfta en sak han sagt: Ingen annan stans än på Wall Street får människor som kom i limousine tips om hur de ska hantera pengar av dem som kom med buss.

Warren Buffett har en förmåga att förstå vilka företag som är hälsosamma och när de är undervärderade. Svårare än så upplever jag inte att det är. Han har en förmåga att se vad som är det riktiga i företaget när alla andra koncentrerar sig på svängningar på börsen eller tillfälliga utspel. Det som krävs för det här är en genuin kunskap om hur företag fungerar. Buffett är ingen börshaj, han är en person som kan sätta sig in i, och förstå, ett företags verksamhet.

På många sätt hatar Buffett Wall Street och en av anledningarna är den jag nämner i ingressen. Själva idén att ta emot ekonomiska råd från någon som inte själv är riktigt rik är konstigt. På samma sätt som du inte tar börstips från någon som bor på gatan är det rimligt att inte ta SEO-råd från någon som inte själv syns.

Och nej, ”skomakarens barn” är ingen ursäkt, du är en skithög till skomakare om dina barn förfryser fötterna.

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida