Blogg & Insikter

Skapa egna QR-koder

QR-kodQR-koder är nog inte så hett som många vill hoppas. Det kan fortfarande ha användningsområden ändå och därför tänkte vi berätta ett enkelt sätt att skapa sina egna.

QR-koder är en typ av streckkod som utvecklats bland annat för att det ska vara lätt att hitta rätt med mobiltelefonen. Med en app som QR reader för iPhone eller QR Droid för Android kan du enkelt ta ett foto av streckkoden och hamnar där det då var tänkt att du skulle hamna.

Det går att använda QR-koder på allt från affischer och klistermärken till att tatuera dem i svanken eller visa dem på bioduken (se upp med det, mobiltelefoner på bio är om möjligt ännu impopulärare än svanktatueringar). Du kan hänvisa till vilken webbadress som helst och det finns ett riktigt enkelt sätt att göra det.

Så skapar du en egen QR-kod.

Min favorittjänst för att skapa QR-koder är Goo.gl. En länkförkortningstjänst från Google som samtidigt skapar en QR-kod (bilden på den här artikeln är skapad av Goo.gl, testa den). Då får du statistik över hur många som använt din QR-kod och det är inte svårare än att limma in den länk du vill att man ska komma till. Supersmidigt.

 

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida