Blogg & Insikter

Vi är ett familjeföretag

Vårt företag är en någorlunda osannolik historia. Vi är ett familjeföretag i en av de yngsta branscher som finns i landet. Jag skulle vilja berätta hur det gick till.

I juni 2006 startade jag mitt första företag inom sökmotoroptimering. Jag tog hjälp av min mamma (Anna), efter ganska många år utan särskilt täta kontakter, hon hade länge varit företagare. Jag gjorde sökmotoroptimering, hon gjorde ekonomin. Ganska snart var vi båda inblandade i allt som hade med sökmotoroptimering att göra och namnet på företaget var klart. Sökmotorkonsult hette vi.

Anna Nyrén JonssonDu känner säkert igen namnet, det lever kvar både i min blogg, som den term som oftast används för att beskriva en person som konsultar inom sökmotoroptimering och faktiskt, på min mammas företag.

Inom ett år sålde jag mitt företag till Pineberry där jag också arbetade under många år (och fortfarande finns med på lite olika sätt). Till slut, efter ganska många år på alla möjliga konstiga ställen i världen ville jag tillbaka till Sverige och jag och min mamma hade pratat ett tag om att det var dags att starta något nytt (vi registrerade ett aktiebolag i god tid så att vi kunde starta när vi ville).

I mitten på 2012 blev det bestämt, jag skulle flytta tillbaka till Sverige och Örnsköldsvik, där jag växt upp, och vi skulle starta Brath. I samband med det köpte Brath det företag som Anna och min lillebror Karl, drivit. Ett företag som också arbetat med sökmotoroptimering under de senaste åren, härmed fokus på affiliatemarknadsföring i resesegmentet. På så vis kom min bror in i Brath.

Maria WestlingUnder december 2012 och januari 2013 började vi anställa och vi gjorde det ganska fort. Företaget växte så pass att jag behövde någon som kunde hjälpa mig på kundsidan och här dök min syster Maria upp som en räddare i nöden. Hon har lång erfarenhet av att jobba med kunder från riktigt stora företag. Hon köpte in sig i företaget och började under våren jobba hos oss.

Nu är vi alltså ett fullfjädrat familjeföretag i en av Sveriges yngsta och snabbast växande branscher. Vi är lite stolta över det.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida