Nyhetsbrevet som lyfter din onlinemarknadsföring
April 2017
Fred är här

Under mars månad kunde man uppmäta stora svängningar i de amerikanska sökresultaten. Det handlar om en uppdatering som av Googles Gary Illyes fick namnet Fred. Från början pratades det om att det var en uppdatering som var länkrelaterad men allt talar nu för att det handlar om innehåll.

Uppdateringen Fred har blivit omtalad världen runt, kanske till stor del beroende på det lustiga namnet. Till skillnad från Panda och Pingvin som annars är Googles mest omtalade filter har Fred inte alls så stor påverkan så brett, det är i första hand en viss typ av sajt som helt enkelt får försämrade positioner.

Från början trodde många att det handlade om länkar då sajterna som tappat positioner hade relativt fula länkprofiler men det har visat sig vara mycket mer rimligt att det är, ännu en, uppdatering mot så kallade MFA-sajter. MFA, Made For Ads brukar användas för att beteckna en sajt med lågkvalitativt innehåll och massor av annonser. Genom aggressiv sökmotoroptimering kan man ändå trycka dessa till bra positioner i sökresultaten och tjäna pengar på klick.

" Förmodligen kommer Fred, trots uppståndelsen som varit, inte vara lika välkänt som Pingvin och Panda i framtiden. "

Det här är inte första uppdateringen av den här typen, redan 2006-2007 arbetade Google med att få bort det då ganska vanliga fenomenet att många sökresultat var igenkorkade av MFA. Förmodligen kommer Fred, trots uppståndelsen som varit, inte vara lika välkänt som Pingvin och Panda i framtiden utan snarare vara känt ungefär som trettio-plus-filtret som gjorde ungefär samma sak som Fred.

 

Mer om detta hittar du här och här.

Du har väl inte missat det bästa från

vår blogg den här månaden?

 

Så hittar du bästa E-handelsplattformen

Valet av plattform när du ska starta E-handel kan kännas helt övermäktigt. För många kan det kännas som ett husköp men jag skulle vilja föreslå en annan approach. Leta inte efter den perfekta E-handelsplattformen utan hitta en plattform som räcker till det du nu ska göra.

Läs mer här!
 

31 tips som förbättrar din sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är ett långsamt arbete. Att komma till toppen på ett svårare sökord kan ta väldigt lång tid, när du väl är där däremot är det med största säkerhet något som är mycket lönsamt. 
 
Copyright © 2017 M Brath AB, All rights reserved.

Kontakta oss:
info@brath.se 
020-10 00 08