Nyhetsbrevet som lyfter din onlinemarknadsföring
Mars 2017
Om du har chansen, jobba på byrå ett tag

Under mina tio år i branschen har jag nästan hela tiden arbetat på byrå och jag skulle vilja slå ett slag för byråjobbet.

Det är inte det klassiska konsultandet med tidsmätning och mötesspringning jag vurmar för, många byråer i vår bransch (inklusive min egen) fungerar inte riktigt så. Det jag vill slå ett slag för idag är möjligheten att lära sig så oerhört mycket på relativt kort tid. Möjligheten att få sitta ner med stora frågor hos så pass många olika företag.

Som en inhyrd specialist, för det är just därför du hamnar där, det är din kunskap de vill ha, så kan man få se och höra så mycket som man annars sällan får. Jag har suttit i styrelserum på medelstora företag, med VD för papperskoncernen och med den lokale cykelhandlaren. Alla har haft funderingar kring sök och hur de ska förhålla sig till det. För att jag ska kunna ge dem rätt råd behöver jag veta vad deras företag står inför - här börjar det roliga.

" Jag får här en chans att lyssna på, diskutera med och lära mig av de som faktiskt fattar besluten i en lång rad företag. "
Ju mer jag som specialist vet om vad kunden vill uppnå, desto bättre kan jag leverera. Det här är något som öppnar dörrar, som gör jobbet så oerhört spännande och så utvecklande. Det gör att jag allt som oftast får sitta ned med VD och på allvar diskutera hans eller hennes företag. De allra flesta är dessutom väldigt skickliga när det kommer till att driva sitt företag, de vet vad de pratar om. Jag får här en chans att lyssna på, diskutera med och lära mig av de som faktiskt fattar besluten i en lång rad företag. Jag har svårt att sätta ord på hur värdefullt det är i en karriär.
 

Utan tvekan har jag haft stor nytta av det i mitt företagande och jag skulle vilja påstå att även för dig som aldrig tänker dig driva företag kommer det betala av sig många gånger. Dessutom är det oerhört spännande. Om du har chansen, jobba några år på byrå.

- Magnus Bråth

Du har väl inte missat det bästa från

vår blogg den här månaden?

 

Du har ingen aning Alexander Bard

Alexander Bard har, på något vis, blivit känd som någon slags internet-förståsigpåare på senare år. Jag kan för mitt liv inte förstå varför.

Läs mer här!
 

Google verkar ha hittat sin guide till sökmotoroptimering

Under flera år har den varit på vift, Googles PDF om
sökmotoroptimering. Nu verkar de ha, åtminstone för tillfället, hittat den igen.
 
Copyright © 2017 M Brath AB, All rights reserved.

Kontakta oss:
info@brath.se 
020-10 00 08