Blogg & Insikter

Du har ingen aning Alexander Bard

Alexander Bard har, på något vis, blivit känd som någon slags internet-förståsigpåare på senare år. Jag kan för mitt liv inte förstå varför.

Alexander Bard gör med jämna mellanrum utspel om hur internet och business i stort kommer att fungera i framtiden. Bland annat har han nyligen förutspått att inga stora företag kommer finnas i framtiden, bara små internetbondgårdar med mikroekonomier. Hur man kan dra den slutsatsen är bara det för mig förstummande, det finns ju ingen sådan tendens alls just nu. Det är inte vad vi ska prata om idag däremot, idag ska vi prata om hans syn på marknadsföring.

– Den som hamnar högst upp i sökningen är den som har högst attentionsvärde. Det är inget du betalar dig till, utan det är någon som gör saker väldigt bra och är tillräckligt känd för att hamna där. (Resume)

Bard avfärdar ofta marknadsföring med liknande uttalanden, just det här är väl kanske det roligaste jag läst från honom på ämnet. Förmodligen har han inte sett annonsmärkningen på det som finns längst upp i sökresultaten. Det har ju debatterats en del om huruvida Google gått för långt i otydlighet när det gäller annonsmärkning i och med det nya utseendet. Han har garanterat inte hört om sökmotoroptimering heller.

Åtminstone har han inte förstått vidden av den sökmotoroptimering som görs. Det finns idag inga kommersiella sökningar där du bara gör bra saker och sedan rankar. Det görs sökmotoroptimering överallt.

Inget ont om Alexander Bard men han borde kanske blivit vid sin läst.

 

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

27 februari, 2017

3 kommentarer

  Bara därför, vore det inte väldigt roligt att ta förstaplatsen när man söker på hans namn? Och egentligen att köpa annonsutrymmet också.

  Svara

  Om jag hade varit en yngre version av mig själv hade det kanske hänt 😀

  Svara

  Jag tycker att Bard har varit duktig på att förutspå förändringar tidigare, det ska man inte ta från honom. Nu är det kanske inte riktigt samma sak längre, det är svårare och svårare att spå framtiden.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *