Grundkurs i SEO

Vill du lära dig SEO från grunden? Vi har satt ihop en grundlig skola i nio steg över hur du kan förbättra din webbplats så att sökmotorer kommer att älska den. Du hittar alla nio stegen nedan.

  1. Vad är sökmotoroptimering
  2. Varför ska man göra sökmotoroptimering
  3. Så gör du en sökordsanalys
  4. Besökaren landar inte på startsidan
  5. Så bygger du en landningssida
  6. Så sätter du rubriker
  7. Brödtexten
  8. Alla sidor behöver statiskt innehåll
  9. Bilder, filmer och spel

Vår förhoppning är att du ska tycka att det känns självklart eller enkelt när du läser, vi anstränger oss för att inte använda fackspråk eller branschförkortningar. I de fall vi gör det vill vi vara tydliga och förklara vad de innebär. Det kan däremot hända att vi missar sådant ibland och är därför oerhört tacksamma för feedback, om det är något som är otydligt så hör gärna av dig.

Sökmotoroptimering kan kännas som något oerhört komplext och det kan det bli ibland. Grunden däremot är inte komplicerad och det kan alla lära sig. Med den kunskapen går det att komma ganska långt och börja tjäna pengar på sin webbplats. Vi är övertygade om att du kommer ha nytta av grundutbildningen och hoppas att du gillar läsningen.

Mailskolan

Om du hellre vill lära dig i ett lugnare tempo har vi en annan utbildning, vår mailskola. Mailskolan kommer också den i nio steg men med mindre teori och mer actionable punkter. Du hittar den här.