Lediga jobb hos Brath

Vill du ha hjälp?

Bra digital marknadsföring ger bevisat mätbar och hög avkastning. Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 48 timmar och berättar hur.

  Jag vill ha hjälp med

  Eller ring oss på 020-10 00 08

  Innan du slentrian-skickar ett CV skulle vi vilja berätta lite om hur det går till när vi rekryterar och varför. Vi är nämligen oerhört noga när det kommer till rekrytering.

  Scrolla ner för aktuella tjänster

  Vi vill gärna tro att vi är lite mer noga än andra i branschen när det kommer till att hitta precis rätt medarbetare. För att göra det så är det ett antal steg som ska gås igenom innan varje rekrytering och det är ganska många som söker, våra mer populära annonser kan ge hundratals ansökningar.  Av den anledningen och för att vi vill fortsätta vara det företag vi är (mer om det lite längre ner) så vill vi ge dig några råd inför din ansökning.

  Om du inte är intresserad av råden så scrolla ner till botten så hittar du de tjänster vi vill tillsätta just nu.

  Så maximerar du dina chanser

  Till att börja med, vi kommer aldrig försöka lura dig eller få dig att fastna i en fälla. Vi är medvetna om att sådant ibland görs på anställningsintervjuer och liknande men det finns inget sådant inslag hos oss. Du kan alltid vara säker på att vi menar det vi säger i hela rekryteringsförfarandet. Det är dessutom viktigt för oss att du vet det.

  CV

  Steg 1. CV och Personligt brev

  Det första steget är alltid CV och personligt brev. Eftersom vi får väldigt många ansökningar i viss fall så behöver vi ha systematik i hur vi tar emot ansökningar. Tyvärr så är det teknikdetaljer som spelar roll här. Vi kommer förstås läsa alla mail men om du vill maximera dina chanser att komma vidare till en intervju så finns det några saker du behöver tänka på.

  Rätt mailadress

  Se till att mailet, för vi vill ha ansökan på mail, kommer till rätt adress. Job@brath.se är det som gäller.

  Ange vilket jobb det gäller

  Se till att du anger i ämnet vilket jobb du söker, det här skapar ibland problem och gör att vi får sitta och försöka sortera i efterhand och ibland hamnar nog tyvärr inte ansökan rätt.

  Försäkra dig om att vi kan öppna formatet

  Tänk på formatet på CV och det personliga brevet. Vi kan inte öppna alla format, eller det kan vi säkert men inte inom en rimlig tid. Om du vill göra det så lätt som möjligt för oss att läsa din CV så se till att den kommer som PDF.

  Om du har ordning på dessa tre punkter så har du redan ett litet försprång. Innehållet i dem tänker vi inte lägga oss i, se till att det som står visar oss vem du är så är det lugnt.

  Steg 2. Onlinetest

  Samtliga som tas ut till första omgången i rekryteringsfasen kommer att få göra ett skriftligt test. Varje tjänst har ett test som är anpassat för den tjänsten och de kan ha lite olika typer av frågor. En mer teknisk tjänst kan ha kunskapsrelaterade frågor en ledande roll kan ha frågor av mer personlig karaktär. Ofta finns inget rätt eller fel (i kunskapstesterna gör det såklart det men det är oftast resonemanget som är intressant, snarare än svaret).

  När det gäller kunskapstestet så är det av den karaktären att vi försöker se vilken nivå dina online-kunskaper ligger på. Det är inte som ett prov i skolan utan det är ok att googla fram svar om man kan det. Vi vill gärna veta hur det gick till att ta fram svaret däremot och om du inte självmant berättat det kan vi vilja komplettera med fler frågor.

  I mer karaktärsbedömande tester handlar det mycket om hur bra vi tror att du kommer passa i vår miljö. Brath har en lite speciell miljö och det är inte alls säkert att alla trivs i den. Många trivs alldeles förträffligt däremot och det är dem vi vill hitta. Tänk därför på att försöka vara så utlämnande och ärlig du bara kan i svaren. Det finns inte rätt och fel svar här utan se det lite som flörtande, vi försöker se om vi passar ihop.

  Steg 3. Två intervjuer

  Anställningsintervju

  Vi kommer alltid att genomföra åtminstone två intervjuer med dig om du går vidare i processen. Dels med din närmaste chef och förmodligen någon annan chef från företaget, dels med någon eller några medarbetare. Det är både för att du ska kunna fråga oss om allt du kan vilja veta och för att vi ska kunna få en djupare förståelse av vad du är för typ av person.

  Intervjuerna vi genomför är så kallade strukturerade intervjuer. Det betyder att de har ett antal olika sektioner där ett ämne per sektion avhandlas. Ofta kan det handla om praktiska exempel från tidigare arbeten som det pratas om, ibland kan det vara andra situationer ur din bakgrund vi pratar om. Vi försöker hålla saker så lättsamt som möjligt och vi försöker att inte vara den typen av företag som går på magkänsla. Det finns företagsledare som säger sig kunna förstå en kandidat utifrån dennes handslag, sådana företagsledare är inte vi. Ditt handslag, om du är nervös eller inte eller något liknande ska inte spela någon roll hos oss, vi arbetar aktivt för att minimera påverkan av sådana faktorer.

  Som nämnt tidigare är vi aldrig ute efter att sätta dit dig. Vi vill i de här intervjuerna prata om dig och sådant som du gjort tidigare och brutal ärlighet från din sida ger dig en ordentlig fördel gentemot de kandidater som serverar tillrättalagda svar. Om vi frågar vad dina svagheter är (låg sannolikhet att vi ska fråga det) så kommer “jag jobbar för hårt och målinriktat” inte ge några fördelar. Vi är ärliga med dig, vi vill visa vårt rätta jag och du har alla fördelar av att göra det samma.

  Det bästa du kan göra inför intervjun är att komma förberedd. Läs på om oss och fundera också igenom vilken typ av person du är på arbetet. Hur ser andra på dig, vad får du uträttat, vad tycker du om och vad ogillar du på en arbetsplats?

  Steg 4. Referenser

  Det sista steget innan vi skriver avtal är alltid referenserna. Också här försöker vi att ställa frågor av typen är han/hon mer av en sådan typ eller en sådan typ. Alltså inte är Olle en bra kille. Om allt klaffar här så är det kontraktsskrivning, det finns inte så mycket att förbereda sig på där.

  Varför lägger vi så här mycket tid?

  Det är svårt att rekrytera, det är det för alla, oavsett vad de säger om det. Det är också så att de allra flesta modeller för rekrytering som finns idag endast gör ett litet utslag på resultatet. Vi försöker att ständigt bli bättre på det här för vi är övertygade om att det är vår personal som får oss att stå ut bland konkurrenterna. Vi vill vara bättre på att rekrytera för vi vill fortsätta ha bättre medarbetare, som både gör bättre ifrån sig och trivs bättre. Vi är övertygande om att det är sättet vi fortsätter ha ledartröjan i branschen.

  Tro inte att 6 timmar betyder att det går långsamt

  Om du väl kommit så här långt finns det en detalj du behöver komma ihåg. Att vi arbetar 6-timmarsdagar betyder inte att vi tar det lugnare än andra. Det betyder nog snarare motsatsen. Om du letar efter ett jobb där du kan sakta ner så kommer Brath inte alls fungera för dig. Vi använder oss av provanställning och under den kommer vi anstränga oss för att på allvar se om vi passar ihop. En av de saker vi märkt att många blir förvånade över är att vi inte är nöjda med mediokra resultat.

  Det är lätt att tro att klockan fyra så stänger man ner och går hem oavsett. Vi har ju blivit lite kända för våra arbetstider. En anledning att våra kortare dagar fungerar är att de som arbetar med oss prioriterar att lösa sin uppgift och man nöjer sig inte innan den är löst. Det kan, precis som på alla andra ställen, betyda att man behöver sitta kvar. Eller jobba snabbare. Om du tänkte söka jobb hos oss för att kunna varva ner så är det bättre att du låter bli, du kommer inte komma igenom processen ovan och om du mot förmodan skulle göra det kommer du att vantrivas när du väl är på plats.

  Tack för att du tog dig tid att läsa, här nedan hittar du våra aktuella tjänster.

  Vi söker just nu

  Brath är ett ständigt växande företag som idag finns på två orter, Örnsköldsvik och Stockholm. Vi letar oftast ny personal och om du är duktig på vad du gör och brinner för att utvecklas finns det alltid goda skäl att skicka oss en CV. Maila job@brath.se med CV och kom ihåg att ange vilket jobb du söker i ämnesraden.

  Vi letar just nu aktivt efter följande personer:

   

  Det är alltid intressant med bra människor

  Även om vi inte aktivt letar just nu är det alltid intressant med bra människor, tveka inte att höra av dig för vi vet inte vad som händer nästa månad. Kanske är det precis vad vi letar efter då. Om du arbetar med SEO idag och vill prata möjligheter, även om du kanske inte aktivt letar jobb så vill vi gärna träffa dig. Läs mer om SEO-jobb hos Brath.

  Nedan finner du exempel på tjänster som alltid är intressanta för oss om rätt person hör av sig:

  Praktikplats

  I mån av tid och plats kan vi även ta emot praktikanter. Tveka därför inte att höra av dig om du söker en lärorik praktikplats inom digital marknadsföring.