Nyhetsbrevet som lyfter din onlinemarknadsföring
Juli 2017
Har du tagit en bild på statyn på torget?
Dela den för guds skulle inte online

Den 6.e Juli fälldes Wikimedia Foundation, som står bakom Wikipedia i patent- och marknadsdomstolen. Anledningen var att man publicerat ett foto, som man själv hade rättigheterna till, av en offentlig staty i Göteborg. Det är nämligen inte lagligt att publicera bilder på svensk offentlig konst.

" För den som äger sajter kan det här komplicera saker. "

Enligt en pressrelease från Wikimedia innebär domen inte att det blir olagligt för privatpersoner att fota offentlig konst, det är bara olagligt att dela bilderna på nätet. Om det här gäller privata bloggar också är inte tydligt.

För den som äger sajter kan det här komplicera saker, du kan hamna i problem om du publicerar bilder du själv tagit, av skattefinansierade utomhusmiljöer. Om inte annat är det ett moraliskt konstigt domslut, även om det kanske inte kommer leda till särskilt mycket annat än för Wikipedia.T r e v l i g   s o m m a r !


Önskar Brath
 

Du har väl inte missat det bästa från

vår blogg den här månaden?

 

Tre tips för en kostnadseffektiv kontostruktur i Google AdWords

Det finns fler sätt att strukturera ett AdWords-konto än vad det finns sajter på cyberspace. Genom att följa dom här tre råden maxar du optimeringsmöjligheterna av kontot, och i förlängningen även resultatet av din annonsering.

 

7 måsten för alla ehandlare


Som ehandlare är det lätt att fastna i det praktiska men det finns andra saker som du måste lägga energi på. Det finns inget sätt att komma undan om det ska gå riktigt bra med butiken.
 
Copyright © 2017 M Brath AB, All rights reserved.

Kontakta oss:
info@brath.se 
020-10 00 08