Nyhetsbrevet som lyfter din onlinemarknadsföring
Oktober 2017
Alla verksamheter är lokala

Din webbplats kommer ranka olika bra i sökresultaten runt om i landet, detta oavsett om du tycker att du är en nationell företeelse eller en lokal butik. Det skapar problem för en hel del verksamheter, särskilt de i mer glest befolkade områden.

"SEO är lokal verksamhet"

På bilden ovan ser du sökresultat för SEO, sökt från Norrbottens län. Vi precis som de flesta andra SEO-byråer arbetar naturligtvis med kunder över hela landet (vi har dessutom en hel del internationella kunder). Punkten C på kartan är vårt Örnsköldsviks-kontor.

Det är egentligen inte kartresultaten vi ska prata om i det här nyhetsbrevet men de gör det tydligt exakt hur mycket Google vill pressa in företag på kartan. De vanliga sökresultaten påverkas av detta, i stor utsträckning. I mätning på vår egen sida om SEO, som är den du ser i sökresultatet har vi sett skillnader på upp till sju positioner, där Google anser att vi finns rankar vi ibland sju steg högre än där Google anser att vi inte finns.

Om vi får spekulera lite så innebär det att man i varje SEO-projekt kommer behöva förhålla sig till sin geografiska plats. Att inte göra det kommer att skada optimeringen för det verkar som att man får fler fördelar av att finnas lokalt än man får nackdelar av att inte göra det. 


 


Brath blir Gasell

Månadens största nyhet på Brath är att vi den 10:e ta emot utmärkelsen DI Gasell på Gasellfesten i Umeå. Magnus beskriver det som "ett personligt mål" sedan han startade Brath. 

 Läs artikeln här...


Du har väl inte missat det bästa från

vår blogg den här månaden?

 


SEO-brasnschen växer med 100 Mkr

I Braths årliga branschundersökning kan vi visa att SEO-branschen växer med nära 30% och omsätter 100 miljoner kronor mer än föregående år. 

 


SEO avgör valet?

En studie från USA har visat att obestämda väljare kan påverkas med upp till 20% av sökresultaten. Vi har undersökt hur de svenska partierna syns.
 
Copyright © 2017 M Brath AB, All rights reserved.

Kontakta oss:
info@brath.se 
020-10 00 08