Blogg & Insikter

DI Gasell – Brath är ett gasellföretag

Den 10:e oktober åker jag (Magnus) och Maria till Umeå för att gå på gasell-festen. Anledningen är ett meddelande som kom i inkorgen som berättar att Brath är ett gasellföretag.

DI gasell har varit en målsättning och något att sträva efter sedan jag startade Brath. Långsiktig organisk tillväxt och sund ekonomi, det är vad kriterierna i DI Gasell syftar till och det är också ett bra mål för en företagare. När vi fick meddelandet blev det utan tvekan lite jubel, av just den anledningen.

Ditt företag är ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma! Som Gasellföretag är du en av Sveriges hjältar. Du skapar jobb för människor, du driver tillväxt och inspirerar andra att följa i dina fotspår. Därför vill vi på Dagens industri hylla dig. Vi vill lyfta fram din insats och få dig att fortsätta framåt.

Så gick det på Gasellfesten

Magnus Bråth och Maria Bråth på Gasellfesten med DI Gasell-diplom

Uppdatering: Vi åkte mycket riktigt till Umeå och mottog ett fint Gasell-diplom på DI’s event. Tyvärr växte vi inte snabbast i länet över de senaste fyra åren men vi fick åtminstone en andraplats med 362% tillväxt. Vi är förstås oerhört stolta även om vi gjorde en tidig kväll och åkte tillbaka till Örnsköldsvik.

Om du inte känner till Gasell-kriterierna är de som följer:

  1. En omsättning som överstiger 10 Mkr
  2. Minst tio anställda
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  5. Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  7. Sunda finanser

Som du ser är det ganska specifika krav. Anledningen till att det är just sådana här företag som DI valt att uppmärksamma är för att man vill främja tillväxt. Gaseller är inte en term som myntats av DI utan som kommer som en beskrivning som de företag som skapar flest jobb. 2016 hittade DI 919 Gasellföretag i Sverige, dessa skapade tillsammans 17 500 nya jobb. I snitt hade dessa alltså skapat 19 Nya jobb per företag.

Maria och jag kommer att åka till Umeå med en viss stolthet den 10:e oktober för att ta emot vårt diplom. Om du också finns på festen så säg hej även om vi inte känner varandra sedan tidigare.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

23 september, 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *