Nyhetsbrevet som lyfter din onlinemarknadsföring
Augusti 2017
Google kan börja varna för din sajt

Google har gått ut med att de kan komma att börja varna besökare på din sajt som använder Chrome. Det är frågan om du använder en säker anslutning (Https) eller en osäker (http). 

" En varning kan vara döden för konverteringen "

Som det ser ut idag verkar det som att Google har för avsikt att varna direkt i formulär på sajter som ännu inte bytt till https. I nuläget finns redan en "varning" men den är mycket mer timid. I adressfältet finns ett informations-i och bakom detta döljer sig en text som säger att anslutningen kan vara osäker.

Exakt hur Google kommer att varna från och med oktober är osäkert men en god gissning är att webbläsaren kommer varna i själva formuläret, tillsammans med en tydligare markering i adressfältet. Hög tid att skaffa certifikat om du inte har det alltså. Läs mer om det här...


Lär dig SEO i vår mail-skola

Efterfrågan att lära sig SEO från grunden är stor och det har vi tagit till fasta på och skapat en SEO-skola per mail. Du får 9 mail på 9 veckor, fullproppade med sådant som snabbt kan ta dig framåt i den igen sökmotoroptimering. Teori och praktiska uppgifter blandat så att du faktiskt ska kunna agera direkt. Och det kostar inget. Du hittar den här...


Du har väl inte missat det bästa från

vår blogg den här månaden?

 

Börja inte med SEO när sajten redan är klar

Ett vanligt misstag i många webbprojekt är att man tänker sig att man kan köpa till SEO när sajten är på plats. Det blir ett mycket dyrare och krångligare projekt än att ta med SEO i beräkningen redan från början.

 

Straffa eller ignorera?


Google har hanterat sådant de tycker bryter mot deras riktlinjer olika under åren. Ibland har man valt att straffa sajter som inte följer deras guidelines och ibland har man valt att bara ignorera sådant som inte passar.
 
Copyright © 2017 M Brath AB, All rights reserved.

Kontakta oss:
info@brath.se 
020-10 00 08