Blogg & Insikter

Köp inte till SEO när sajten är byggd!

Många tror att SEO är något man lägger till när sajten redan är på plats. Visst är det så i många fall att man börjar göra SEO efter att man kommit igång men ska du ändå byta plattform då ska du verkligen ha med dig din sökmotoroptimerare.

Ofta genom min karriär har jag blivit kontaktad av någon som vill ha hjälp att fixa till sökmotoroptimeringen på en sajt som helt eller delvis tappat sin organiska trafik när man byggt en ny. Det är för mig en självklarhet att det är bättre att kontakta sökmotoroptimeraren innan man bygger om, hellre än när man tappat sina positioner.

Det är inte särskilt svårt att från SEO-perspektiv leda en migrering även om det är många delar att hålla reda på. Det krävs att man har erfarenhet av det däremot och det finns gedigen SEO-kunskap i botten. Genom att kravställa på rätt sätt när man skaffar ny plattform kan man tjäna på att göra det istället för att förlora, vilket är oerhört vanligt även om det inte alltid är lätt att dra slutsatsen att det är vad det berodde på (det kan ibland ta mycket lång tid innan resultaten av arbetet syns).

Prata med någon om sökmotoroptimering Innan du bygger en ny sajt, du har oerhört mycket att tjäna på det för alla större förändringar innebär en SEO-risk.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *