Ledarskap – svårigheterna med utbildningar

På Brath arbetar vi hela tiden med att bli bättre på ledarskap, på samma sätt som vi jobbar med ständig förbättring inom andra områden. Det är inte helt lätt.

På det personliga planet hamnar mitt arbete mycket i arbete med ledningsgruppen på Brath. När jag inte håller på med de övriga företagen i den lilla koncernen så är det där jag lägger mitt fokus. Jag tycker nog att vi kommit ganska långt i vårt arbete, vi arbetar relativt strukturerat med att bli bättre på vad vi gör. Det finns något som stör mig väldigt trots detta, det är oerhört svårt att sätta en standard för hur vi ska utveckla våra chefer.

Jag vill ha tips, fast bra tips

I mångt och mycket gör vi arbetet själva på Brath, vi försöker hitta en modell som passar oss och sedan följa den till dess en bättre dyker upp. Idag arbetar vi, ungefär, enligt 5 dysfunctions of the team. Vi är relativt nöjda med idén och vi tror att det är bra i våra team. Under våren har vi däremot börjat leta material och utbildningar för våra chefer. Ledningsgruppen är ett bra team men vi är lite oerfarna och därför behöver vi lyfta oss ett steg.

Problemet med ledarskapsutbildningar är att det finns hundratusentals och en kritiskt tänkande människa som jag drar slutsatsen att om de fungerade så hade de väldigt snabbt blivit färre på grund av minskande behov. På samma sätt som inspirationsföreläsningar får jag känsla av att det mest är för att man ska känna sig inspirerad just när man är på utbildningen. Jag vill ha något som är mer hållbart och bättre och jag har ännu inte hittat något jag tycker duger. Därför vill jag be om tips, berätta för mig vilken modell/utbildning/bok som är bra.

Tack på förhand!

Kommentarer

  1. Tänkte att det kanske passade med en liten uppdatering. Jag har fått in en rad tips och vi kommer ta åt oss av dessa. Närmast ligger att beställa boken Brilliant Manager av Nic Peeling. Grundläggande men med sådant som man kan bli fascinerad av att folk inte kan – har utlovats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *