Blogg & Insikter

Träffa dina leverantörer

Under gårdagen mötte vi (Magnus och Anne-Lii) en av våra leverantörer på Malta en kort stund på ett café. Det kan verka som en artighetsvisit och även om det var det med så skulle jag vilja att vi funderade en stund över vilka möjligheter det innebär.

Leverantören vi träffade var en vi använt oss av ett längre tag och vi har alltid haft ett samarbete som fungerat bra. Vi tog en lokal öl på ett café här på Malta mest för att bara träffas och prata om allt möjligt. Vi hade inga egentliga planer på att prata affärer i någon större utsträckning eftersom allt flyter på bra, det var en artighetsvisit.

Vad vi däremot underskattat är hur mycket bra leverantörer kan hjälpa till, en sådan leverantör som löser problem åt dig. Vi är väldigt öppna med allt vi gör, även mot våra leverantörer, och det kan vara väldigt bra för affären. Genom att vi delade med oss av något som egentligen inte hör ihop med den tjänst vi köper fick vi reda på att den här leverantören faktiskt tillhandahåller en bra lösning på just det problemet.

Genom att sitta ner en timme och ta en öl med en leverantör tog vi första steget till att lösa en knut i vårt eget företag. Det är ovärderligt. Istället för att sitta och hålla på hemligheter hittade vi ett sätt att komma framåt. Jag skulle rekommendera det till dig också, prata med dina leverantörer. De vill väldigt ofta lösa dina problem.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida