Blogg & Insikter

Brath skänker 100 000 kr till två välgörenhetsorganisationer

Idag går det 100 000 kronor från oss fördelat på Cool Earth och Hoppets Stjärna – organisationerna får alltså 50 000 kr vardera. Pengarna är betalning för den workshop Brath genomförde med Erik Bergman

Cool Earth bedöms vara det mest  kostnadseffektiva sättet att motverka global uppvärmning. Arbetet görs genom att helt enkelt förhindra avverkning av regnskog. En snabb uträkning visar att detta borde kompensera för all personal på Brath någonstans mellan 1-3 år framåt. Cool Earth är en av Eriks favoriter när det gäller organisationer, därför hamnar hälften av pengarna där.

Den andra organisationen är Hoppets Stjärna, som drivs av eldsjälar från Örnsköldsvik. Hoppets Stjärna arbetar bland annat med utbildning för barn i extremt fattiga områden och har bedrivit den verksamheten mycket länge och långsiktigt.

Hur gick detta till?

Erik Bergman är en entreprenör med en raketbana bakom sig, på fem år byggde han ett miljardföretag inom en närliggande bransch och blev själv rik. Idag arbetar han aktivt med att se till att hans pengar hamnar där de gör mest nytta i världen. Han ligger precis i startgroparna med sin nya satsning, Great.com, som ska bli kärnan i hans arbete att förbättra världen. För att den satsningen skulle få en springande start genomförde vi en SEO-workshop tillsammans med Erik, där vi arbetade fram metoder och möjligheter för sajtens marknadsföring.

Som ersättning för den tid vi lagt erbjöd sig Erik donera, för vår räkning, till dessa organisationer.

Vi är säkra på att pengarna kommer göra nytta och skulle vilja passa på att tipsa om båda dessa organisationer.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

22 januari, 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *