Blogg & Insikter

Onlinelistan.com – Förbättrar din synlighet i sökmotorer

Idag öppnar vi Onlinelistan.com för alla och vi vill passa på att berätta vad det är, det finns nämligen en intressant bakgrund som gör den användbar för din SEO.

Vår nyaste sajt Onlinelistan.com är något så gammaldags som en onlinekatalog över webbplatser. Den har historia som motsvarar än de sökmotorer vi så gärna använder idag och det det innebär faktiskt en hel del auktoritet i Googles ögon.

För ungefär ett decennium sedan fanns KTHNOC-katalogen, en sajt som försökte lista och organisera de bästa av svenska sajter i en trädstruktur. Google hade stor nytta av sådana här sajter på den tiden då det hjälpte dem med tydlighet. Mitt eget minne av KTHNOC-katalogen var att i många fall räckte det att lägga till en sajt i den för att den skulle ta förstaplatsen på ett sökord.

Efter några år valde KTH att lägga ner sajten, förmodligen för att man ansåg att det inte låg inom kärnverksamheten. Att tillhandahålla SEO-hjälp var nog aldrig deras målsättning. Innehållet såldes till ett företag som byggde en liknande katalog men domänen och alla dess inlänkar övergavs.

Nu, ett stort antal år senare har vi på Brath köpt domänen, byggt upp en liknande trädstruktur som sajten en gång haft och löst alla 301-redirects. På så vis har vi fått till en dunderstark webbkatalog. Vi öppnar idag upp den för allmänheten. Du kan registrera din webbplats, i rätt kategori, för att ta del av den auktoritet som finns inbyggt i sajten. Vi granskar alla webbplatser manuellt och tar för detta ut en granskningsavgift (årligen) på 399 kr.

Här hittar du mer information om onlinelistan.com.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

7 kommentarer

  låter Spännande.

  Går det att lägga det på underkategori-nivå eller är det länk till Index (https://www.citylaser.se) som gäller?

  Svara

  Om det passar bättre med en underkategori så går det bra. Ju högre relevans, ju mer exakt desto bättre sett ur vårt perspektiv.

  Svara

  ok. tack Magnus 🙂

  Svara

  en sak till. var lägger jag smartast in Skönhetsklinik? blir det då Hälso & Sjukvård som närmaste?

  Svara

  Ja, det tror jag att jag skulle göra själv.

  Svara

  Hej Magnus!

  Har länkkataloger lika stor effekt idag som de hade förut?

  Svara

  Nej, verkligen inte, för tio år sedan kunde man ranka en sajt högt med bara några nävar slumpmässiga länkkataloger och rätt ankartext.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *