Blogg & Insikter

Dagens sökfråga: Är jag straffad?


En av de vanligare frågorna vi får höra från alla möjliga är om en sajt är straffad av Google. Det är förstås lätt att bli oroad när det händer, eller inte händer, saker i sökresultaten. 

Dagens sökfråga är lite längre än vanligt för ämnet behöver lite mer tid. Är jag straffad, är en vanlig fråga och vi har full förståelse för att det är något som oroar. Aaron har redan tidigare skrivit en längre post på ämnet för dig som vill veta mer. Vi pratar idag lite om skillnaderna som Google gör mellan algoritmiska rankingförändringar och manuella åtgärder, en distinktion många missar. Vi nämner också att Google själva aldrig pratar om straff.

Utöver det så vill vi trycka på att tålamod är en dygd. Först behöver du tålamod när du drar slutsatser, ofta kommer frågan till oss när någon byggt en helt ny sajt och Google helt enkelt inte haft tid att ge den en position i sökresultaten. Det är också vanligt med fluktuationer i sökresultaten, ibland åker man uppåt eller nedåt för ett kortare tag, att börja med drastiska åtgärder för att man dragit slutsatsen att det handlar om någon form av straff i dessa lägen kan vara kontraproduktivt. Sedan handlar det även om att ha tålamod om man väl sitter i ett filter eller liknande, det tar tid att få ordning och även här kan det vara riskabelt att gå för fort fram.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *