Blogg & Insikter

Guldläge på nätet – min bok om sökmotoroptimering

Guldläge på nätet
 Guldläge på nätet

Det har saknats en bra bok om sökmotoroptimering på svenska, det var därför jag och Michael Wahlgren bestämde oss för att skriva Guldläge på nätet – sökmotoroptimering för alla. Efter mycket möda är den nu på väg ut till bokhandlarna och den 7:e januari finns boken i butik.

[Uppdatering] Guldläge på nätet finns i en ny upplaga. Michael och jag har skrivit om en stor del av innehållet och lagt till sådant som inte fanns när vi skrev den första upplagan. Boken har ett nytt utseende, gul och inbunden istället för danskt band och den vita version du ser här till höger. Om du är intresserad av den senaste upplagan så hittar du den här.

Tillbaka till artikeln om boken

Det kanske verkar besynnerligt att två VD på två konkurrerande företag som säljer sökmotoroptimering sätter sig ner och skriver en bok tillsammans som lär ut hur man gör för att göra jobbet själv. Det är inte så konstigt som det verkar däremot och jag skulle vilja förklara bakgrunden till boken.

Michael och jag började redan för många år sedan skriva på boken, jag satte ihop ett första utkast som har gåtts igenom gång på gång, av otaliga redaktörer, av Michael och mig åtminstone några gånger per redaktör. När vi till slut kom i kontakt med Kalla Kulor förstod vi att det till sist blev vad vi ville ha. Vi var inte konkurrenter när vi började skriva på Guldläge på nätet (som då hette bara Sökmotoroptimering) och vi gör det inte riktigt idag heller.

Att skriva bok tillsammans

Pineberry och Brath har alltid haft en väldigt bra relation och vi är dessutom vänner privat. Det är alltså inte alls så konstigt att vi skrivit en bok tillsammans. Att vi lär ut sökmotoroptimering är heller inget nytt, vi har satsat hårt på det under en längre tid, till exempel på Sökmotorkonsult som vi sedan starten drivit tillsammans. Vi är båda övertygade om att det är bättre för alla i branschen och i närbesläktade branscher om alla lär sig lite mer om sökmotoroptimering.

Att lära ut sökmotoroptimering

Ofta lär vi ut sökmotoroptimering till dem i branschen, det är i huvudsak andra sökmotoroptimerare som följer sökmotorkonsult.se. Vi har visserligen ofta försökt förklara allt med ett sådant språk att du inte ska kräva bakgrundskunskaper för att förstå. I Guldläge på nätet har vi tagit det ett steg till, målsättningen med boken har alltid varit att den ska kunna läsas av vem som helst. Det ska gå relativt fort att läsa igenom hela boken och den ska vara fylld av enkla handfasta saker som du direkt kan göra själv för att förbättra dina positioner i sökmotorerna.

Hitta boken här

Vi är både väldigt stolta och lite överraskade över det intresse som redan visats för boken, vi visste att vi kunde sökmotoroptimering, vi visste inte hur många som faktiskt var intresserade. Om du redan nu vet att du vill ha en bok så går den att sätta under bevakning på till exempel Adlibris.

 

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida