Linda Lundin – Konstnär från Örnsköldsvik

Vill du ha hjälp?

Bra digital marknadsföring ger bevisat mätbar och hög avkastning. Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 48 timmar och berättar hur.

  Jag vill ha hjälp med

  Eller ring oss på 020-10 00 08

   

  Linda är ursprungligen från Örnsköldsvik och konsten är inte bara något hon gör, utan snarare en del av den hon är. Hon har målat hela sitt liv men 2007 började hon ställa ut sin konst och ta mer plats med konsten. Linda målar inte avbildande utan det som fastnar på duken är känslan hon får av omgivningen som hon målat i. Färgerna avspeglar ofta omgivningen eller naturen som hon målar i, och det är även där hon hittar inspirationen. Vart hon än åker, om det så är till stranden en varm sommardag, eller på semester i en storstad så tar hon med sin färg och målarduk och hittar sedan ett lämpligt ställe för att kunna spänna upp duken och måla. Den första tavlan, Vind i seglen, som vi på Brath har köpt av Linda avspeglar ett blått hav med segelbåtar, för Linda symboliserar havet frihet och kraft och båtarna tilliten.

  Den andra tavlan, City Lights, påbörjades 2014 i Paris, därefter så fick den inspireras av en resa till New York för att efter en del vila avslutas i Örnsköldsvik. Den målningen betyder mycket för Linda och hon har försökt att jobb med ljuset i målningen. Om man tittar noga så finns det även en liten kajak med i bilden. Kajak är något som Linda älskar och som står för frihet.

  Den tredje tavlan , Som en bro, påbörjades i Amsterdam och därefter målades den klart i Örnsköldsvik. Linda ville lyfta fram en bro som skulle kunna förknippas till flera platser. En bro som förbinder oss till nya platser, nya människor.

  Fler konstnärer i Braths samlingar

  Vind i seglen- 2016

  City Lights – 2014

   

   

   

   

   

   

   

  Som en bro