Blogg & Insikter

SEO blir enklare ju större kund

Google premierar, eller vill åtminstone, premiera starka varumärken. Dessutom tenderar andra marknadsinsatser att spilla över positivt på sökmotoroptimeringen. Det är alla som är små som får ta i ordentligt med benmusklerna, därför skulle jag vilja passa på och ge en eloge till alla er som behöver ta i.

Att vara ett stort fläskigt företag och göra SEO är enkelt, rent SEO-mässigt. Stora företag lider av helt andra problem som påverkar sökmotoroptimeringen än SEO-problem. Det kan vara problemet att SEO inte är förankrat, att man sitter fast i någon sorts teknikskuld eller något annat storföretagsrelaterat problem. Att ta positioner är däremot inte det svåra, oftast.

Jag satt och samtalade en del med Markus Renström för något år sedan, han är Head of SEO på Yahoo och kunde beskriva en ganska lustig sits. Det räcker ju att vi länkar från startsidan så har vi trafik upp över öronen, sa han. Ställ det mot en nystartad jämförelsesajt. Inget ont om Markus eller någon annan som är inhouse på ett större företag men den lilla jämförelsesajten har en helt annan upppförsbacke.

Under mina år i branschen har jag jobbat med (eller mot) många av de allra skickligaste sökmotoroptimerarna i landet och världen. De jag har störst respekt för är utan tvekan alla de som tagit en liten sajt och gjort en stor. Hatten av till alla er.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

25 oktober, 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *