SEO-Case: Mekster.se

Under ett antal år har vi arbetat tillsammans med Mekster.se för att driva på deras försäljning från sökmotorer. Redan i början gick det fort framåt och det senaste året har resultaten verkligen skjutit i höjden. Så här har det gått till.

Målsättning

Öka den organiska trafiken till mekster.se och synligheten i Google, samt öka intäkterna på ett framtidssäkert och effektivt sätt.

Utmaning

Meksters mål att öka sin försäljning genom den organiska trafiken hade utmaningen att produkterna i produktkatalogen var väldigt homogena, med många produkter med väldigt liknande produktbeskrivning. Ur SEO-synpunkt är detta något som verkligen inte gynnar sajten när det kommer till att ta platser i de organiska resultaten.

Resultat

I skrivande stund har vi arbetat med mekster.se i fem år och har tack vare arbetet med produktkatalogen sett en enorm ökning i besökare och intäkt från de organiska resultaten.
Ser man bara på det senaste året så har intäkten ökat raketartat. Jämför vi ända från starten så skulle siffrorna se ännu bättre ut. Mekster.se är idag en av de mest auktoritiva sajterna i sitt segment, sett ur sökmotorns ögon.

Vårt arbete med Mekster 2014-2018

Vår strategi

Arbetet med Mekster tar sin början i grundproblemet, reservdelar till fordon ser väldigt lika ut i ögonen på en sökmotor. Ett oljefilter är inte så annorlunda från ett annat. Med det kommer flera svårigheter, bland annar problem med duplicerat innehåll men också problem med kategorisering och sortering. Det var tydligt redan från början att fokus behövde läggas på innehållet och dess struktur.

Brath och Mekster har haft ett nära samarbete under en lång period för att nå de resultat vi kan visa. Steg för steg har innehållet förbättrats, i form av väloptimerade texter, landningssidor för alla viktiga sökord och noggrann rubriksättning. Mekster har här själva gjort en inte obetydande insats för att expertkunskapen ska lysa igenom i de texter som finns på sajten.

Tekniskt har sajten också genomarbetats i nära samarbete bland annat navigering och filtrering har vässats ur sökmotorers perspektiv till att nå nära en optimal nivå. Sajten har finkammats efter hinder för att ta topplaceringar och detalj efter detalj har undanröjts. Något som resulterat i en stadig tillväxt under de första åren och ett rejält uppsving det senaste.

Arbetet fortsätter naturligtvis med fler liknande åtgärder, ännu är sajten inte perfekt och det finns fortfarande relativt allvarliga hinder i form av sortering och kategorisering. SEO är ofta ett relativt långsamt arbete med många små åtgärder som tillsammans ger det ordentliga lyftet. Vi kan alltså förvänta oss ännu bättre resultat i framtiden.

Om Mekster
Mekster satsar ständigt på att erbjuda kunderna marknadens bästa varumärkesportfölj inom reservdelar och biltillbehör – till det absolut bästa priset.
Att handla reservdelar från mekster.se ska vara tryggt och smidigt därför har de tagit fram marknadens kanske mest generösa prisgaranti tillsammans med fria returer.
De som handlar hos mekster får inte bara de svenska lagstadgade konsumenträttigheterna de har även förlängt deras avtal gällande öppet köp till hela 60 dagar!

Läs mer på www.mekster.se

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *