Blogg & Insikter

Utbildning i Google Analytics

Analytics utbildning
Google Analytics är ett enormt populärt verktyg för att spåra besökare på webbplatsen och det är tydligt att det ofta efterfrågas utbildning för det. Google tillhandahåller faktiskt en riktigt bra gratis utbildning online för dig som vill lära dig med om analytics.

Google Analytics är vår egen favorit när det gäller spårning av besökare, det finns många dyra lösningar som inte alls lever upp till Googles nivå på sin spårning som dessutom är helt gratis. Det kan vara svårt att sätta sig in i allt för den som inte är så van att syssla med analys av det här slaget och därför efterfrågas ofta utbildningar. Vi har hållit en del mindre utbildningar på ämnet (och gör gärna) men allt som oftast vill vi rekommendera Googles egna utbildning i deras Analytics IQ Lessons.

I ett antal enkla och smarta filmer presenterar de i princip allt du behöver veta för att ha koll på allt som har med dina besökare att göra. Det är dessutom grunden till vad de kallar Google Analytics Individual Qualification. Det är faktiskt så att om du går igenom Googles filmer och gör testet (som kostar en liten slant) så blir du Qualified Individual och får ett diplom av Google. Det innebär allt som oftast att du är lika vass på Analytics som de flesta utbildare på ämnet.

Googles utbildning tar upp allt från de enklaste delarna, hur du tolkar de olika vyerna i Analytics till hur du sätter upp spårning för mål eller e-handel och kan dra riktigt intressanta slutsatser.

Du hittar hela kursen här och testet här.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

6 november, 2013