Blogg & Insikter

Brath mest gillade av svenska SEO-bolag

Sociala medier är inte sökmotoroptimering. Många pratar om sociala signaler i Googles algoritm men Google har själva gått ut med att det inte är faktorer i hur de rankar en sida. Många SEO-företag använder däremot sociala medier i alla fall och en hel del har profilerat sig som byråer som förstår sociala medier. Därför tyckte vi det var intressant att göra en jämförelse över hur det ser ut med de egna sidorna.

Vi samlade helt enkelt ihop data över hur många som gillar respektive företag på Facebook. Det har inte funnits utrymme för att plocka med samtliga företag utan de lite mer namnkunniga har tagits med i listan (om du tycker att någon saknas kan vi förstås lägga till). Många av företagen i listan är välkända och omtyckta och Facebook-likes är inte ett mått på hur omtyckt man är, snarare ett mått på hur bra ens egna satsningar på Facebook fallit ut. Det är förstås roligt att vi är det mest gillade företaget men jag skulle inte dra några andra växlar på det än att vi gjort lite bättre ifrån oss på Facebook, det har som sagt inget med sökmotoroptimering att göra.

Så många likes har de svenska SEO-bolagen

Brath 1569
Klikki 757
Getupdated 748
MediaAnalys 705
Be Better Online 453
Jajja 351
Search Integration 256
CRS Webb 233
Clearsense 226
Carnaby 202
Pineberry 142
Web Guide Partner 113
Searchminds 74
Searchmint 43

 

Vi erbjuder inte själva tjänster för sociala medier men några av företagen i listan gör det och många av dem skulle vi utan tvekan rekommendera både för sökmotoroptimering och marknadsföring i sociala medier. Detta trots att vi tycker att man ska fundera en extra gång innan man satsar pengar i sociala medier. Om du är intresserad av att följa oss på Facebook hittar du oss här.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida

4 november, 2013