Blogg & Insikter

Dagens sökfråga: Vad är microformat och strukturerad data?

 

Microformat. Strukturerad data. Schema.org. Alla är de begrepp som används flitigt av sökmotroroptimerare och kunder idag. Men vad är det egentligen, och vad ska man ha det till?

Du har säkert sett små betygsstjärnor under en del titlar i sökresultaten, eller redan på Google fått reda på vad en vara kommer kosta om du klickar dig in till en e-handelssajt. När du Googlear efter recept dyker det ibland upp en bild på den färdiga maträtten redan i sökresultatet. Alla de grejerna, och fler därtill, är resultatet av att de sajterna har någon form av markup för strukturerad data. I dagens klipp snackar vi om hur man kan använda det på sin egen sajt, vad fördelarna med att använda det är, vad det faktiskt inte gör, och hur du bör gå tillväga för att få till de där snygga stjärnorna vid din sajt.

Titta på klippet här, eller hoppa över till Youtube. Då kan du nämligen också passa på att prenumerera på Dagens sökfråga så att du inte missar något senare avsnitt. Skicka gärna in dina frågor till oss på fraga@brath.se. Vi ses!

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *