Blogg & Insikter

Vi är inte ett IT-företag

Det är dags att du får veta. Trots att det pratas oerhört mycket om IT-företag just nu, precis som slutet på 90-talet. Trots detta tror jag inte IT-företag är något särskilt stort i Sverige. Den stora massan av det som kallas IT-företag av olika tjänstemän inom kommun och stat är nämligen inte IT-företag, alls.

Jag blir ofta inbjuden till olika event, rätt många av dessa är det i egenskap av ägare till ett IT-företag. Sanningen är att jag inte äger något IT-företag. Jag har faktiskt aldrig ens jobbat på ett IT-företag.

Brath sysslar inte med IT, vi sysslar med marknadsföring på nätet och där med specialisering på sök. Vi hjälper företag att sälja sina varor och tjänster och i vår verktygslåda har vi ett antal olika hjälpmedel, här är några exempel:

  • Text, vi producerar gott om text.
  • Teknik, vi använder modern teknik för att lösa knutar som finns hos kundernas sajter.
  • Användarbeteende, hur söker man när man är ute efter produkten eller tjänsten. Vilka ord använder man om man är nära till köp respektive långt från köp.

Detta sker på internet

Allt det här är något som sker på internet, det är sant. Men det sker också på ett kontor, antingen i Örnsköldsvik eller Stockholm. Vi är nog mer av ett Kontors-företag än ett IT-företag för vi är oftare på kontoret än vi pysslar med informationsteknik. 

Just nu är det en särskild massa prat på sociala medier (som om det inte alltid vore fullplottrat med snackare där) om att det inte blev någon IT-minister. Att det på något sätt skulle betyda att Sverige skulle hamna på efterkälken i IT-racet. Konstigt nog har ingen höjt rösten för att vi inte har någon Kontorsminister. Eller varför ropar man inte efter en konferenstelefonminister, vi använder konferenstelefoner stup i kvarten?

Jag är med på att det kan vara jobbigt, om man inte arbetar i en närliggande bransch eller är i kontakt med det, att hålla reda på de olika aktiviteterna företag gör på nätet. Jag vill inte hacka på någon för att man klumpar ihop oss alla i en grupp men att kalla alla oss som i huvudsak arbetar online för IT-företag är som att kalla Volvo Lastvagnar och BAE för järnföretag.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

26 maj, 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *