Blogg & Insikter

Branschundersökning – SEO-branschen 2018

Gör vår nya branschundersökning så kan du få veta mer om branschen. Det är dags för Braths branschundersökning.

Med den data som inkommit efter vår undersökning förra året så finns här två intressanta sifror, snittlönen för en sökmotoroptimerare i Sverige är 37 557 kr/mån och 54% av dem har funderat på att byta jobb. Det är dags att vi uppdaterar siffrorna – de är nu mer än ett år gamla.

För ungefär 1 år sedan gjorde vi vår förra branschundersökning (där hittar du resultaten), där vi mätte löner, utbildningsnivå och liknande inom SEO-branschen. Det har blivit en av våra allra mest lästa artiklar på den här sajten och vi tycker att det är dags igen.

Gör vår undersökning

Vi vill att du lägger fem minuter på att göra vår branschundersökning, du hittar den här. På så vis kan du också ta del av aktuell data på löner, utbildningsnivåer, förmåner och allt annat som kan vara intressant när du ska löneförhandla eller kanske byta jobb? Mer än hälften av sökmotoroptimerarna har faktiskt funderat på det och mer än 75% har fått erbjudande om ett nytt jobb (2017).

Nu finns siffrorna publicerade

Här kan du hitta resultatet av undersökningen, totalt blev det 59 svar, något fler än förra året.

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *