Blogg & Insikter

Kan man bygga sin verksamhet på trafik från Google?

Du är inte den enda som ställt dig frågan när du tittat på var dina besökare kommer från. Google verkar driva gratis trafik till din sajt som dessutom konverterar bättre än dina övriga kanaler. Kan man använda det till att växa sin affär?

SEO är kanske inte okänt på något sätt längre men när jag började i branschen var det inte något välkänt. Idén att man kunde klättra till toppen på lönsamma sökord genom att arbeta med sin sajt och länkar till den var inte allmän kunskap på den tiden. Idag, har du säkert märkt, finns det många fler som arbetar med SEO. Det finns förstås varierande nivåer av kunskap och erfarenhet men det finns en bransch och den växer. Anledningen att den växer är att den som jobbar med sökmotoroptimering kan på ett mycket kostnadseffektivt sätt öka intäkterna hos alla som på ett eller annat sätt säljer online.

En lång rad framgångsrika jättar online har byggt stora delar av sin affär på sök. Tripadvisor, Expedia (Hotels.com), Evolution Gaming för att ta ett svenskt exempel, och många fler använder sökresultaten som ryggrad när de skalar upp. En stadig ström av billiga intäkter är en fantastisk plattform att stå på även om man vill bli helt beroende av Google.

I videon berättar jag om en liten business, som har mycket personlig koppling till mig, och hur vi gjorde den lönsam. Det är tre snabba minuter av information om hur en bonde blev E-handlare och jag tror du kan få ett lite annat perspektiv på SEO.

Det går utan tvekan att bygga en verksamhet på SEO, och när du har spikat de organiska resultaten, då går du vidare till nästa kanal.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *