Blogg & Insikter

Magnus Bråth: Därför slutar jag som VD

Magnus BråthSom du kanske känner till har jag i och med årsskiftet lämnat över jobbet som verkställande direktör till Maria Westling. Den stora frågan som jag personligen får är såklart: Men vad ska du göra då? Det tänkte jag svara på nu.

När jag öppnade kontoret i januari 2013 (de första anställda dök upp för exakt 1 år sedan) visste jag att vi skulle växa, jag vågade inte hoppas att det skulle gå i det här tempot däremot. Vi är idag 10 anställda och kommer under de närmaste månaderna bli 11, 12 eller 13. Vi går från att ha ett kontor uppe i Norrland till två med ett till i Stockholm. Vi har precis skrivit avtal med en ny Head of SEO som ska stärka vår leverans ännu mer.

Mer större saker

Sanningen är att VD-jobbet på ett företag som är så pass litet som vi fortfarande är handlar ganska mycket om att ta hand om vardagen på företaget. Se till att det som ska levereras blir levererat, att det kommer in nya kunder och att budgeten är riktigt. Det är visserligen ett väldigt roligt jobb men det är min övertygelse att för att vi ska kunna ta nästa steg också behöver jag tid att göra lite andra saker. En av de sakerna är något som jag visserligen kunnat göra som VD men som jag helt enkelt har mer tid att fokusera på nu. Jag ska ge mig på jakt efter fler företag att köpa.

Vi har redan en andel i det Sundsvallsbaserade företaget Fröken Fräken och vi förhandlar just nu med ett Öviksföretag om köp. Tanken är att det ska komma mer av den varan under 2014. Vi vet att vi kan öka intäkterna rejält på rätt typ av företag och det gör att investeringar betalar av sig väldigt fort för oss. Vi ska alltså satsa mer på det, hitta företag med rätt förutsättningar, välja noga och köpa då det är möjligt.

Mer mindre saker

Företaget är dessutom idag lite för stort för att jag ska kunna ägna så pass mycket tid åt sökmotoroptimering som jag vill om jag också ska vara VD. Sökmotoroptimering är vår kärna och det är vår kvalitet som gör oss till det företag vi är idag. Jag kommer nu ha mer tid att fortsätta förbättra vår sökmotoroptimering, öka avståndet till klungan. Att vi tar in en Head of SEO är också ett steg i det.

Sökmotoroptimering är föränderligt, det som är bäst idag är inte tvunget bäst imorgon och vi vill försäkra oss om att vi behåller vår position även långt in i framtiden. Vi har placerat oss i framkant när det gäller vår leverans och för att kunna fortsätta vara en spjutspets behöver vi ständigt uppdatera, på samma sätt som Google ständigt gör uppdateringar.

Vår nya VD

Maria och jag har jobbat nära varandra ända sedan hon startade här, hon är också en av ägarna i företaget och faktiskt min syster. Vi kommer fortsätta arbeta lika nära och det är riktigt roligt att få kliva åt sidan för att hon ska ta över ledartröjan.

Aaron Axelsson

Head of SEO / Vice VD

Aaron jobbar som Head of SEO på Brath sedan 2014 och ansvarar för kvaliteten på våra SEO-tjänster

Aaron Axelssons profilsida