Blogg & Insikter

Magnus Bråth tillbaka som VD

Den 1:a januari 2014 lämnade jag VD-posten på Brath till Maria. Nu byter vi plats igen.

Maria och jag kompletterar varandra och har arbetat som ett team sedan starten av Brath. Vi delar arbetsuppgifter mellan varandra utifrån vem som passar bäst till uppgiften snarare än vad som traditionellt hör rollen till.

Maria Bråth - vVd och Head of Operations

Maria har gjort ett otroligt jobb i VD-rollen, under goda år och svåra år, 2020 har inte varit roligt. En av de stora målsättningarna har varit att få alla rutiner och processer på plats som låter oss växa till att bli ett större företag än vi är idag. När jag fortfarande ledde Brath innan 2014 var vi ett litet företag, utan särskilt mycket ordning, idag är vi en klart större byrå, med just ordning.

Det är dags för en ny fas

Magnus Bråth - SEO-specialist

Jag och Maria byter roller med varandra idag eftersom företaget är redo för det. VD-rollen på ett större företag kan vara väldigt annorlunda jämfört med VD-rollen på den byrå Brath varit till nu. Det betyder egentligen inte särskilt mycket för hur vi arbetar, vi kommer fortsätta dela uppgifterna mellan varandra utifrån vem som passar bäst för vilken uppgift. Det är snarare så att det här skiftet bättre avspeglar de arbetsuppgifter vi har, i den form företaget har idag.

Så tänkte vi 2014

Sanningen är att VD-jobbet på ett företag som är så pass litet som vi fortfarande var fortfarande handlade ganska mycket om att ta hand om vardagen på företaget. Se till att det som ska levereras blir levererat, att det kommer in nya kunder och att budgeten är riktigt. Det är visserligen ett väldigt roligt jobb men det var min övertygelse att för att vi ska kunna ta nästa steg också behövde jag tid att göra lite andra saker. SEO är föränderligt, det som är bäst idag är inte tvunget bäst imorgon och vi ville försäkra oss om att vi behåller vår position även långt in i framtiden. Vi hade placerat oss i framkant när det gäller vår leverans och för att kunna fortsätta vara en spjutspets behövede vi ständigt uppdatera, på samma sätt som Google ständigt gör uppdateringar.

Idag är situationen en annan, vi har en väl fungerande struktur för SEO, SEM och annonsering i sociala medier. Vi har flera modeller som fungerar bra, ständigt utvecklas och vi rekryterar och utbildar stadigt nya analytiker och specialister. Behovet av mig i varje del av leveransen är mycket mindre idag.

För dig som är kund eller följer vår blogg borde det inte göra så stor skillnad, jag kommer fortsätta blogga och Maria kommer fortsätta vara lika strukturerad som hon varit hela tiden.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

6 september, 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *