Blogg & Insikter

Om du pratar om digitalisering nu…

ishockey

Av någon anledning svämmar medier och bloggar över med poster om digitalisering och har så gjort de senaste månaderna, åtminstone om mina ögon inte bedrar mig. Det enda jag kan förmå mig tänka är: Herregud, kom ni på det nu?

Att det skrivs mycket om digitalisering på bloggar och i facktidningar betyder att det någonstans där bakom finns en hel kader av konsulter som vill tjäna pengar. Intet ont om det, klart man ska försörja sig och klart man ska försöka få uppmärksamhet till sin produkt. Men, jag skulle vilja påstå att det finns ett rätt stort men här. Men, om du nu börjar prata om att ditt företag ska bli digitalt nu, eller om du säljer någon sorts hjälp med det, känns det inte lite väl sent nu?

Naturligtvis måste man få ta ett steg framåt även som trött gammalt industriföretag, naturligtvis är det rimligt att utvecklas även om man gör det sent. Det som skaver lite är att jag gissar att någonstans, där bakom alla artiklarna, sitter det någon och lovar guld och gröna skogar. Att bli “digital” idag, kommer inte göra underverk, alla dina konkurrenter har varit det länge. Det är som att i femtioårsåldern fundera över en hockeykarriär och börja med: Man kanske skulle prova att besöka ishallen någon gång. Du är inte ens i läget att du kan släppa sargen för du har ännu inte kommit fram till den.

Kontentan, klart du ska utvecklas, även digitalt, hoppas inte på underverk bara. Medan Peter Forsberg susar runt på isen, och gjorde så för riktigt länge sedan är det dags för dig att leta dig fram till sargen och hänga där så att du förr eller senare kan släppa den och ge dig ut på isen.

 

Bilden kommer med CC-licens och är tagen av Morgan Williams

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

6 september, 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *