SEO blir lönsammare ju längre du gör det

SEO har en unik förmåga att fungera bättre ju längre du jobbat med en sajt, det tar alltid ett tag innan det tar fart ordentligt och sen fortsätter resultaten att bli bättre med tiden. Även med samma investering.

Det finns flera orsaker till att SEO blir bättre med åren och en av de allra viktigaste är att sökmotoroptimering har en förmåga att vara självförstärkande. Om du redan har förstaplats på det största sökordet i segmentet så är chansen mycket högre att du får länkar från dina besökare.

Det enda som talar emot de fantastiska långsiktiga effekterna är att konkurrensen också ökar. För ett antal år sedan gick det att komma ganska långt med bara on site-kunskaper, det finns gott om exempel på specialister på sök som vi nog idag snarare skulle kalla webmasters som tog bra positioner på sånt som nu mer ses som hygien. Allt eftersom plattformar blir bättre och kunskaper om SEO sprider sig så ökar konkurrensen mycket för dessa.

Om du arbetar med länkar på ett bra och rimligt sätt däremot i kombination med en välbyggd sajt så kan du räkna med att din investering i sökmotoroptimering kommer ge bättre och bättre avkastning ju längre du håller på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *