SEO tar tid

Det är väldigt lätt att snabba sig för mycket med sin SEO. Jag upplever det som en av mina främsta uppgifter att berätta att folk, kunder, medarbetare behöver ta det lite lugnt. Därför blir det en bloggpost på ämnet.

SEO är en långsam process som ger långsiktiga resultat. Jag upplever ofta att en av mina allra viktigaste arbetsuppgifter som rådgivare när det gäller SEO är att se till att kunderna inte snabbar på för mycket.

Vi säger ofta att SEO tar 6-9 månader men egentligen skulle jag vilja att många hade uthålligheten att jobba ännu lite långsammare. Riktigt bra resultat uppnås allra helst på några års sikt. Det är tydligt i SEO-projekt man jobbat med under en längre period när allt som publiceras flyger upp till goda positioner nära nog direkt man trycker på knappen.

Ett långsammare SEO-arbete ger också mer stabilitet på sikt. Istället för att flyga upp som en sol (med den kända pannkaksrisken) kan det vara värt att jobba sig sakta framåt. Google har en rad filter som kan slå mot den som går för fort fram, särskilt när det gäller auktoritet i sajten men också när det gäller skapande av innehåll på ett snabbt sätt (i det fall det innebär att man tar genvägar).

Skynda långsamt, är alltså dagens råd till dig som arbetar med SEO.

Kommentarer

  1. Jag vet inte hur många gånger man nästan slitit av sig håret när man sett en alldeles färsk sajt åka förbi en i sökresultaten. Men efter ett tag lärde man sig att sajterna inte stannade där särskilt länge.

    Att Google tar tid på sig att ”lita” på en webbplats är bara positivt i mina ögon. Som ”sökare” vill man få så bra resultat som möjligt och det blir svårt om färska sajter hade erövrat förstaplatserna direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *