SEO-strategi

Vill du ha hjälp?

Bra digital marknadsföring ger bevisat mätbar och hög avkastning. Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 48 timmar och berättar hur.

  Jag vill ha hjälp med

  Eller ring oss på 020-10 00 08

  Behöver du hjälp med att sätta en SEO-strategi? Det är nämligen extremt viktigt att jobba efter en tydlig strategi när det kommer till sökmotoroptimering. Detta behöver fastställas utifrån en ordentlig analys där man tar hänsyn till både användare och sökmotor. För inte bara måste man ha koll på besökarnas beteende, man måste även uppfylla Googles och andra sökmotorers riktlinjer. Låter detta som något du behöver hjälp med? Då har du kommit rätt. Våra SEO-specialister sätter upp en riktig SEO strategi för din sajt, kontakta oss direkt via formuläret eller chatten för svar direkt.

  Vad är en SEO-strategi?

  En SEO strategi är en tydlig plan för ditt arbete i det organiska sökresultatet. Strategin ska ge dig en bild av nuläget för sajten, vad du vill uppnå och hur du kan nå dit. Den ska på ett tydligt sätt beskriva vilka actions du behöver ta för att nå dit du vill. Vi sätter alltid strategin utifrån realistiska principer, med stor beaktning på att SEO är ett långsiktigt arbete. Fokus ligger dessutom alltid på att ni som företag ska nå era mål. Läs vidare för att lära dig om hur vi sätter en SEO-strategi.

  Varför SEO-strategi?

  Många undrar säkert också varför man behöver en SEO-strategi. Det finns många anledningar. En stor och väldigt viktig faktor till varför man behöver arbeta efter en strategi när det kommer till SEO är för att kunna utvärdera resultatet. Vet du inte exakt vad du ska jobba med och därmed inte har tydliga mål uppsatta, kommer du inte veta när du når dem. Dessutom finns risken att du fokuserar på fel saker och därmed lägger resurser på mindre viktiga delar. Genom att sätta upp en tydlig SEO-strategi med relevanta mål vet du exakt vad du ska jobba på och därefter vad du ska mäta för att se om sökmotoroptimeringen går åt rätt håll eller inte. Vill du ha ett tydligt och strukturerat arbete? Då hjälper vi dig med SEO-strategin.

  Vem behöver en strategi?

  Det korta svaret på vem som behöver en SEO strategi är – i princip alla företag. Det finns dock vissa undantag, till exempel om du verkar inom en bransch där det inte finns ett sökbeteende i det land du verkar ännu. Då kan det vara bättre att skapa en varumärkeskännedom och ett behov genom Google Ads för att senare kunna satsa mer på SEO. Känner du dig osäker på om du behöver en SEO-strategi? Följande punkter är exempel på företag som har ett behov:

  • Mycket pengar spenderas på Google Ads
  • Ni jobbar med SEO men får inga resultat/når inte målen
  • Ni vet inte vart ni ska börja när det kommer till sökmotoroptimering
  • Förståelsen om SEO och dess fördelar saknas inhouse

  Känner ni igen er i någon av punkterna? Kontakta oss så diskuterar vi SEO-strategi för just er.

  Hur sätter vi en strategi för SEO?

  Vi sätter alltid en SEO-strategi utifrån en utförlig och gedigen analys. Här är det många aspekter som påverkar och hör till. För att göra detta så lätt som möjligt att förstå kan vi dra ned detta i fyra steg, men som ni förstår finns det också andra delar som hör till en bra SEO-strategi.

  1. Sökord

  Något av det första vi gör när vi arbetar med en ny sajt är att göra en sökordsanalys. Det innebär att vi analyserar vad användarna söker på för att hitta det innehåll du erbjuder. Utifrån dessa sökord kan vi därefter optimera sajtens sidor så att det blir tydligt vad de innehåller. Något som bland annat handlar om att optimera titlar, huvudrubriker och meta descriptions för att locka klick till sajten.

  2. Innehåll

  Utifrån sökordsanalysen kan vi därefter sätta en SEO strategi för innehåll på sajten. Detta handlar om att kolla på vilka behov det finns kring den bransch eller verksamhet du verkar i. Till exempel kring vilka relevanta frågor det finns ett gap, som du därmed kan besvara i en artikel, eller vilket typ av innehåll som kan förklara din tjänst eller produkt och på så vis leda till konverteringar. Vi analyserar alltid det innehåll som finns på sajten och vilken ytterligare potential det finns.

  3. Länkar

  En stor del av SEO-strategin är länkar. Detta handlar egentligen om att bygga auktoritet inom den bransch man verkar i. Det vi gör när vi sätter en strategi för sökmotoroptimering är att vi kollar på sajtens länkar idag – vilken typ av länkar pekar till sajten och hur ser länkprofilen ut? Därefter handlar strategin om att tilldelas trovärdiga, auktoritära och relevanta länkar till sajten som leder till ett ökat förtroende hos sökmotorn.

  4. Teknisk SEO

  Sist men inte minst är också, som många gillar att kalla det, teknisk SEO en viktig del när det kommer till att sätta en bra SEO-strategi. Detta innebär att vi analyserar huruvida sajten uppfyller sökmotorns riktlinjer när det kommer till allt som görs backend. Några exempel på viktiga delar är indexering, sajtens hastighet och canonicaltaggar.

  Kom igång idag

  Jobbar ni inte utifrån en utförlig SEO-strategi är det stor tid att komma igång. Detta innebär inte bara struktur i arbetet, det innebär också att ni kan utvärdera resultatet och säkerställa att arbetet går åt rätt håll. Och om inte – justera SEO-strategin så att ni kan nå era mål. Genom att ta hjälp av oss gör vi en analys av ert nuläge för att därefter sätta en prioriteringslista på vad vi bör agera på nu. Vårt fokus är alltid att våra kunder ska nå sina mål – för då når vi våra mål. Kontakta oss direkt och få hjälp med din SEO-strategi.