Vad är länkstruktur?

Vill du ha hjälp?

Bra digital marknadsföring ger bevisat mätbar och hög avkastning. Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 48 timmar och berättar hur.

    Jag vill ha hjälp med

    Eller ring oss på 020-10 00 08

    Den interna länkstrukturen är en av de viktigaste delarna när du arbetar med en sajts struktur och kallas även för sajtens hierarki. Landningssidor som är avsedda att ranka på stora och konkurrensutsatta sökord bör ligga högt upp i sajtens hierarki och får en framträdande roll, med så få klick som möjligt från startsidan. Mindre viktiga sidor kan få hamna längre ner.

    Med en bra länkstruktur ger man sökmotorerna bäst chans att hitta och indexera sajten på ett korrekt sätt. Genom att strukturera sajten på ett optimalt sätt gör du det enkelt för en sökmotor som Google att besöka och spindla av sajtens, det i kombination med ett bra innehåll är en av grundstenarna till bra ranking.

    Om du vill veta mer om sökmotoroptimering och lära dig mer om grunderna rekommenderar vi att du förkovrar dig i boken Guldläge på nätet där Magnus Bråth och Michael Wahlgren vägleder läsaren genom optimeringsarbetets olika faser.