Blogg & Insikter

Internet är brus, så hörs du ändå

Internetbrus - Brath

Det finns så mycket skräp på internet nu för tiden. Har du hört det någon gång? Du kanske till och med tycker det? Det är en lite konstig åsikt, lite på samma sätt som att säga att det finns så mycket skräp i världen. 

På samma sätt som en grusväg är tillverkad av smuts är internet tillverkat av skräp. Det är förstås tillverkat av en massa nyttigheter också men skräp är en viktig komponent. Skräp för en person är nämligen inte skräp för alla personer. Dessutom kan smuts när det är samlat på rätt sätt förvandlas till en väg.

Att städa upp internet är som att städa bort sanden från stranden, det är inte bara meningslöst det är också så mycket jobb att det blir ohanterligt. Nästan oavsett vilken dammsugare du har så kommer grusvägen aldrig bli ren, den är smutsig i sin själva natur. Däremot kan vi använda vägen och vi kan vara ganska säkra på att den leder framåt. Google har i mångt och mycket varit den organiserande kraften på nätet. Genom att sortera, filtrera och organisera nästan all internets information har de byggt sina framgångar.

Själva kärnan i sökmotoroptimering är att se till att vara den som Google sorterar fram snarare än sorterar bort. Istället för att grotta ner sig i detaljer som markup på sidan, textproduktion eller https (alla vilka är faktorer och som ska tas i beaktande) så behöver du börja med frågan: Varför ska den här sajten synas i sökresultaten?

Det går att bryta igenom bruset och vi ger gärna input på vad du kan göra.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *