Blogg & Insikter

Utvalda utdrag i sökresultaten

utvalda-utdrag

Har du missat att Google på sökningar som liknar frågor nu ofta ger svar direkt i sökresultatet? Det handlar om vad de själva kallar “Utvalda utdrag i sökresultaten”.

I vissa sökresultat går det nu att hitta utvalda utdrag. Ett exempel är där man på en sökning efter “Vad är content marketing” kan hitta ett inlägg från den här bloggen framhävt. Google är själva noga med att påpeka att detta inte är en del av Knowledge Graph utan ett sökresultat som valts ut och fått en annan stil på sökresultatsidan. Man påpekar också att det sker algoritmiskt och att du inte kan få dem att visa just din sida som utvalt utdrag. “Det går inte”.

Vi är förstås inte lika övertygade om det. Visst har de säkert rätt i att det inte finns någon tagg man kan tagga sin sida med men nog borde det gå att styra in Google på rätt spår? Vi kommer att återkomma i ämnet.

Vad är SEO

Det finns förstås en lång rad exempel, ovan Jim Westergren som lyckats knipa ett utvalt utdrag på frasen Vad är SEO. Det finns inte på alla tänkbara “Vad är…” utan det verkar finnas något slags krav på sökvolym för att algoritmen ska bry sig om att skapa ett utdrag.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

20 april, 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *