Blogg & Insikter

Företag som inte tar ställning är företag utan integritet

Örnsköldsvik behöver fler människor

Kommer ni ihåg när restaurangkedjan Max skickade brev till sina anställda för att påverka hur de skulle rösta. Många upprörda röster höjdes om att företag inte ska bedriva politik, att man som företagsledare inte har rätt att försöka påverka sina anställda. Jag skulle vilja säga motsatsen, att ett företag som inte tar ställning är ett företag utan integritet. 

Brath är ett företag som tycker saker, oftast om sökmotoroptimering där vi tydligt tar ställning för att det ska göras riktigt. Det är kanske inte så kontroversiellt. Vi tycker också saker om annat och det kan säkert vara så att vi tappar kunder för att vi gör det. Då får det vara så, vi tycker att det är värt det. Nu känner vi dessutom att vi behöver säga till lite högre än vi tidigare gjort, därför annonserar vi i lokaltidningen med följande budskap:

Örnsköldsvik behöver fler människor

Många av er känner säkert redan till oss. Därför tänkte vi inte använda det här utrymmet till att berätta om oss själva utan om något som är viktigare.

Vi vill vända oss till alla er som tycker att medmänsklighet och empati inte är tillräckligt för att ta emot dem som flyr från krig. Om omtanke om medmänniskan inte är tillräckligt för att vi ska se till att så många flyktingar som möjligt tar sig till Örnsköldsvik så skulle vi vilja erbjuda en annan anledning.

Vi vill påstå att den största risken för Norrland just nu är avfolkning. Det kanske inte verkar så när bostadspriserna inne i centrum skjuter i höjden men runt om i kommunen står tomma hus och förfaller. Det handlar naturligtvis inte om att Örnsköldsvik nästa år kommer vara en folktom ödestad. Det handlar om att när du och jag är gamla, då behövs det någon som sköter om vår stad.

Det kommer behövas tandläkare, det kommer behövas kassapersonal och det kommer behövas någon som tar hand om skogen. Det kommer behövas människor till nästan alla yrken. Behoven kommer inte minska för vi blir allt äldre, det är bara den arbetsföra gruppen som blir mindre. Staden blir kanske inte folktom men det är inte otänkbart att vi måste åka till Umeå för tandvård, kanske inte nästa år men kanske nästa generation eller den efter.

Örnsköldsvik behöver inflyttning. Därför vill vi på Brath be dig att tänka på det i höstens val. Lägg inte din röst på ett parti som vill minska inflyttningen till staden. Du skadar dig själv och andra om du gör det.
.

Om det råkar uppröra någon så må det vara hänt.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *