Google ännu en gång: Nej, vi använder inte Likes

Gary Illyes tydlig: Google använder inte Facebook-likes

Min sida har många fler likes än konkurrenten, varför rankar jag inte bättre? – För att vi inte använder Likes för att ranka sidor?

En bekant, Eli, som också råkar vara en av de sökmotoroptimerare som inspirerade mig när jag började med SEO ställde frågan till Googles Gary Illyes: Varför rankar inte min sida bättre än konkurrentens, trots att jag har många fler likes. Svaret från Illyes kan inte vara tydligare: För att vi inte använder Facebook likes för att ranka sidor?

 

 

Kommentarer

  1. Jag inser att det inte var 100% tydligt så ett förtydligande kanske kan vara på plats. Eli som frågar är förstås ironisk. En sökmotoroptimerare av den kalibern skulle förstås aldrig tro på sådana myter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *