Blogg & Insikter

Se lokala sökresultat var som helst i världen med vårt nya verktyg

Att kunna få en ordentlig överblick över hur sökresultat ser ut på en annan ort än den du befinner dig kan vara ett svårt problem. Därför lanserar vi idag vårt verktyg för lokala sökresultat. 

Om du bor i Örebro och vill veta hur det ser ut när någon Googlar efter cyklar i Uppsala så har du lite av ett problem. Inte bara ger Google personliga sökresultat till alla som använder sökmotorn, sökresultaten är också kraftigt påverkade av var i landet man befinner sig. För att ge dig en lite klarare bild lanserar vi idag ett verktyg som kan visa ett lokalt sökresultat från var som helst i världen, oavsett var du befinner dig.

Men en liten brasklapp för att inget är 100% exakt när man har att göra med Googles geografiska inställningar så är det här det enklaste sättet vi kunnat komma fram till för att på riktigt få se ett sökresultat från en annan ort, en annan landsversion av Google eller en sökning på ett annat språk.

Tävling – hjälp oss med ett namn

Vi har idag inte kommit på något bra namn på verktyget så vi vill oerhört gärna ha in förslag, lämna en kommentar med ett namnförslag (och ange en fungerande mailadress). Vi skickar över lite merchandise med det nya namnet och den logga vi sätter ihop om vi tycker att det var bästa förslaget.

Tills vidare får det heta Lokala Sökresultat-verktyget och du hittar det här.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

15 april, 2018

4 kommentarer

  Mina bidrag till namnet:

  Native SERP
  The you view
  Inserp
  Eagle Search (Eagle SERP?)

  Svara

  Bra verktyg, mitt förslag är SLERP.

  Svara

  LERP
  SERPaholic

  Svara

  ReView = Regional View

  Review = Att granska närmare

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *