Se lokala sökresultat var som helst i världen med vårt nya verktyg

Att kunna få en ordentlig överblick över hur sökresultat ser ut på en annan ort än den du befinner dig kan vara ett svårt problem. Därför lanserar vi idag vårt verktyg för lokala sökresultat. 

Om du bor i Örebro och vill veta hur det ser ut när någon Googlar efter cyklar i Uppsala så har du lite av ett problem. Inte bara ger Google personliga sökresultat till alla som använder sökmotorn, sökresultaten är också kraftigt påverkade av var i landet man befinner sig. För att ge dig en lite klarare bild lanserar vi idag ett verktyg som kan visa ett lokalt sökresultat från var som helst i världen, oavsett var du befinner dig.

Men en liten brasklapp för att inget är 100% exakt när man har att göra med Googles geografiska inställningar så är det här det enklaste sättet vi kunnat komma fram till för att på riktigt få se ett sökresultat från en annan ort, en annan landsversion av Google eller en sökning på ett annat språk.

Tävling – hjälp oss med ett namn

Vi har idag inte kommit på något bra namn på verktyget så vi vill oerhört gärna ha in förslag, lämna en kommentar med ett namnförslag (och ange en fungerande mailadress). Vi skickar över lite merchandise med det nya namnet och den logga vi sätter ihop om vi tycker att det var bästa förslaget.

Tills vidare får det heta Lokala Sökresultat-verktyget och du hittar det här.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *