Blogg & Insikter

Sista-Minuten-Tips till E-handlare inför Black Friday

Med bara en vecka kvar till årets största shoppinghändelse, Black Friday, och med Black Week som börjar för många redan på måndag, är det hög tid att se över din strategi om du inte redan har gjort det. För att hjälpa dig på vägen har vi samlat fem snabba och effektiva tips som kan göra stor skillnad, även om du är ute i sista minuten.

 

 1. Lär av historien:
  Börja med att analysera historisk försäljningsdata från tidigare år. Vad fungerade och vad fungerade inte? Dra lärdomar av tidigare års resultat för att finslipa din strategi inför årets Black Friday.

 

 1. Förbered din sajt och annonser så snart som möjligt:
  Säkerställ att din webbplats och annonser är förberedda med relevanta erbjudanden och budskap i god tid innan Black Friday. Detta förhindrar att du slösar värdefull tid under den intensiva perioden och ger en smidig upplevelse för dina kunder.

 

 1. Framhäv dina mest efterfrågade produkter:
  Gör en noggrann analys av vilka produkter som förväntas ha hög efterfrågan och bra marginaler. Presentera dessa produkter på ett framträdande sätt på din webbplats för att öka sannolikheten för köp.

 

 1. Kapitalisera på besökarantalet:
  Antalet besökare på din webbplats kommer troligtvis att öka avsevärt under Black Friday. Se till att utnyttja detta genom att försöka konvertera dem till långsiktiga kunder. Erbjud möjligheter som att prenumerera på exempelvis nyhetsbrev för att kunna engagera dem även efter Black Friday.

 

 1. Tydliga och enkla returer:
  För att öka kundernas förtroende och maximera antalet avslutade köp under Black Friday, se till att erbjuda tydliga och förtroendeingivande returpolicyer. En enkel och smidig returhantering kan vara den avgörande faktorn för att kunder ska våga slutföra sina köp.

 

Med dessa tips är du bättre rustad för att maximera din Black Friday-försäljning, oavsett om du har varit förberedd sedan länge eller om du tar tag i det i sista minuten.

Lycka till!

Joakim Strömblad

SEM-specialist

Joakim Strömblads profilsida

17 november, 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *