Blogg & Insikter

Du måste tänka SEO när du byter Ehandelsplattform

Det är oerhört vanligt att det går åt skogen med positionerna i Google vid en flytt till ny plattform. Stora butiker kan vara komplicerat att flytta men missa för guds skull inte grunden ändå.

Rashid bytte plattform för themobilestore och höll på att gå under enligt Ehandel.se och jag har sett det här hända många gånger tidigare. Det verkar vara riktigt många saker som gått illa, bland annat förstår jag att sajten blivit riktigt, riktigt seg. En av de problem vi såg när vi undersökte var att sökvägar inte fått de redirects till nya platserna ordentligt. Det är en katastrof ur SEO-hänseende.

Allra bäst är det om man kan behålla samma sökvägar när man byter plattform, genom att minimera förändringarna för Google minimerar man riskerna. Ofta är det inte möjligt och då gäller det att SAMTLIGA sökvägar får 301-redirect till sin nya plats, annars går stora värden förlorade. Exemplen på webbshoppar som gått åt skogen och sedan fått ägna månader att rätta till eller rulla tillbaka är många.

Om du inte själv reder ut att kontrollera att alla redirects görs så ta hjälp! Det behöver inte vara av oss, vem som helst som kan SEO kan se till att det görs.

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *